Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yeni yabancı kuralının tüm kulüpler tarafından 4 yıl süreyle kabul edildiğini açıkladı.
Antalya’nin Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi Calista Otel’de gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı’nda hem yabancı kuralı hem de mali sorunlar masaya yatırıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “10 gün önce açıklamış olduğumuz yabancı kuralı bütün kulüplerin oy birliği ile kabul edildi. Bu karar 4 sene devam edecektir. 3. senenin sonunda tekrar bir araya gelinip, yine Kulüpler Birliği’nin görüşü alınıp, 4. senenin sonunda ise bunun için tekrar karar verilecektir. Bu alınan kararın Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Kulüpler birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, toplantıda konuşulan detayları aktararak, “Hem yabancı kuralı konusunda, hem ilk yarı değerlendirmesi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Ayrıca mali yapılar konusunda ise Hüsnü Güreli geldikten sonra bir çalışma başlamıştı. Bizler bu konuyla ilgili Güreli’ye bir sunum yaptık. O konuyla ilgili de hiç vakit kaybetmeden yol almamız gerekiyor. Tarih tam net değil ama 15-20 gün içerisinde arama-tarama yapılacak. Mali yapıyla ilgili finansçılar kulüplerden finansörler, başkan ve asbaşkanların katılacağı bir toplantı yapılacak. Bunlarla ilgili de yakın zamanda bilgiler vereceğiz” dedi.
Kulüpler Birliği toplantılarında çok önemli kararlar aldıklarını ifade eden Gümüşdağ, “Bir arada tartışıyoruz, müzakere ediyoruz. Yabancı kararı konusunda katılan katılımcıların tamamının oluruyla bu karar kabul edildi. Bu kuralın hem TFF hem de Kulüpler birliği Vakfı tarafından 4 yıllık olarak onaylandığını bildiririm" diye konuştu.