Olay sonrası soruşturma başlatan polis, bölgedeki kameralar üzerinde yaptığı incelemede, Selva Sağlam Yılmaz’ın kendisinden 23 yaş küçük eşi Emrah Yılmaz tarafından öldürüldüğünü tespit ederken, eşini 6 el ateş ederek öldüren genç adamın yakalanması için çalışma başlattı.


Göztepe Merdivenköy mahallesi Günaydın sokakta saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, ev hanımı olduğu öğrenilen ve bir süre önce kendisinden 23 yaş küçük 1979 doğumlu eşi Emrah Yılmaz’a boşanma davası açtığı öğrenilen 1956 doğumlu Selva Sağlam Yılmaz, evinden çıkıp sokak üzerinde bulunan otomobiline binerek 500 metre gittikten sonra sokak başında bulunan bir şahıs tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

Selva Sağlam Yılmaz’ın içerisinde bulunduğu araca 6 el ateş eden saldırgan olay yerinden kaçarken çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla çağrılan polis ve sağlık ekipleri yaptıkları ilk incelemelerde vücuduna ve kafasına 5 kurşun isabet eden Selva Yılmaz’ın hayatını kaybettiğini tespit etti.

Olay yerini muhafaza altına alıp ceset ve araç üzerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, çevrede bulunan kameralar üzerinde yaptığı ilk incelemede 62 yaşındaki kadına pusu kurarak ateş eden şahısın kendisinden 23 yaş küçük olan eşi Emrah Yılmaz olduğunu tespit etti.

Tespitin ardından eş katilinin yakalanması için bölgede geniş çaplı araştırma başlatan polis, Selva Sağlam Yılmaz’ın çevresi ile sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı incelemede kendisinden 23 yaş küçük eşine boşanma davası açtığı, sosyal medya hesaplarında kendisini boşanmış olarak gösterdiğini ve boşanma davası açtığı Emrah Yılmaz tarafından tehdit edildiğini tespit etti.

Polis, bir süre önce büyük bir aşkla evlendiği kendisinden 23 yaş büyük eşinin kendisine açtığı boşanma davasını hazmedemeyerek cinayet işleyen 38 yaşındaki Emrah Yılmaz’ın yakalanması için çalışmalrını devam ettiriyor.    

Selva Sağlam, Emrah Yılmaz'ın 16 Eylül'de evliliklerinin 2. yıl dönümünde paylaştığı bir videonun altına, dün öğle saatlerinde "Ancak bunları izlersin bundan sonra, bunları çok daha yaşardın fakat acele ettin. Hapiste telefon da yok resimlere bakıp avunasın. Kıymetini bilemedin zavallı şimdi de yan" yazdı.

Bu yorum 'Selva Sağlam, polise gidip Emrah Yılmaz'ın sırrını mı açıklayacaktı' sorusunu akıllara getirdi.
 

3 GÜN ÖNCE SAVCILIĞA BAŞVURMUŞ  

Öldürülen Selva Yılmaz'ın  polis tarafından yapılan araştırmada eşinden şiddet gördüğü de belirlendi. Seval Yılmaz'ın 3 gün önce savcılığa başvurduğu ve eşinden şikayetçi olduğu mahkemenin de eşi Emrah Yılmaz için uzaklaştırma kararı verdiği belirlendi. Karısını öldürmek için pusu kuran Emrah Yılmaz'ın başka adres bilgisinin olmadığı ve 5 ayrı suçtan kaydının bulunduğu da öğrenildi.
Kaynak: MİLLİYET