AK Parti Manisa Milletvekili adayları aday tanıtım programları kapsamında Sarıgöl ilçesinde gövde gösterisi yaptı.
Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu önünde Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy ve partililer tarafından Kula Dört Eylül Yaren Ekibi ile karşılanan Manisa AK Parti Milletvekili adayları, buradan tanıtımın yapılacağı Dışkahveler Meydanına kadar birlikte kol kola yürüdüler.
Dışkahveler Meydanına kurulan mobil podyumda adaylar ilçe halkına tanıtıldı. Manisa AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, "Tüm adaylarımız ilçelerin tümünde perşembe gününe kadar dolaşacaklar. Sonra bireysel çalışmalar yapılacak." dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili aday tanıtımında konuşan AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber konuşmasında üzüm konusunu değinerek şunları söyledi:
"Manisa’da don olayından zarar var. Bunu yakından takip etmekteyiz. Bir süre önce don zararı olan çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını bir yıl uzattık. Manisa’da çiftçilerimizin yüzde 65’i TARSİM sigortasına girdi. Burada hedefimiz yüzde 90 olmalıdır. Manisa’da 1 milyon 500 bin dekarlık alan bu yıl damlama sulama sistemiyle sulanacak. Bağcılarımız istedikleri zaman üzüm bağlarını sulayabilecekler. 2015 yılında Sarıgöl’de Afşar ve Buldan Barajlarımız kapalı devreye girecek ve bağların tamamını damlama sulama ile yapacaklar. Bunun için gerekli olan maliyeti hazır olup çalışmalara başlandı. Üzümcülerin Ziraat Bankalarına olan kredi borçları ile de bir müjde vereyim. Kredi borçlarının yapılandırılarak bu yıldan itibaren beş yılda ödeme yapmalarını sağladık. İhracatın daha hızlı olması için AK Parti olarak Alaşehir’de Gümrük açtık. Burada mühürlenen üzümler açılmadan gittiği ülkede açılmakta. Bu çiftçilerimize en güzel hizmettir. Avrupa ülkelerinde ne varsa biz de neden olmasın ilkesiyle hızlı tren, yolların daha rahat olması için de otoyollar, tüneller, köprüler yaptık. Bakınız, bunlar olduğunda ürünlerimiz gideceği yere daha seri ulaşmaktadır. Yatırımlar artacak devam edecek. Yatırımların olması demek çiftçilerin ürünlerinin anında yerine ulaşması demektir." şeklinde konuştu. Berber konuşmasının devamında ise üzümün daha değerli satılması için ihracatçılara geçen yıl ton başına 70 TL teşvik verilirken bu yıl ton başına 130 TL verilmeye başlandığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından AK Partili adaylar el ele birlik beraberlik mesajları verdi.