Muş’ta 2071 Melikşah İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projeleri kapsamında hazırladıkları eserleri sergiledi.
İki gün sürecek olan bilim fuarına İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Telekom Müdürü Ahmet Söylemez, 2071 Melikşah İlk ve Ortaokulu Müdürü Enver Kıvanç, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Enver Kıvanç, “Okulumuzun yaşanan değerleri arasında yer alan 11. TÜBİTAK ortaklı bilim fuarımızı düzenlemiş bulunuyoruz. Bu bilim fuarımızda 50 proje bulunmaktadır. Bunların 16 tanesi ilkokul, 34 tanesi de ortaokul öğrencilerimiz tarafından hazırlandı” dedi.
Bu tür projelerin çocuklara çok faydalı olduğunu belirten Okul Müdürü Kıvanç, “Teknoloji ve tasarım hocalarımızın danışmanlığında, çocukların yıl içerisinde öğrenmiş oldukları akademik bilgilerini, tasarlayarak projeye dönüştürerek sergilediler. Bu fuarı her yıl düzenlemekteyiz. Bunu yapmamızdaki amacımız, çocuklarımızın öğrenmiş oldukları bilgileri teknolojiye dönüştürme imkanın sağlanmasıdır” diye konuştu.
“TÜBİTAK ÖĞRENCİLER İÇİN 5 BİN LİRA DESTEĞİNDE BULUNUYOR”
Bilim fuarındaki eserleri tek tek inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, “TÜBİTAK çocukların kendilerini geliştirmelerini sağlamak için bu tür etkinliklere 5 bin TL destekte bulunuyor. Tabi çocuklarımızda yıl boyunca görmüş oldukları eğitim sonucunda kendilerince belirledikleri bir konuda aylarca bir proje hazırlamaya çalışıyorlar ve bu şekilde de eserlerini sergiliyorlar. Bilim fuarlarımızın öğrencilerimizin gelişiminde ciddi katkısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendilerini ispat etmek için bir fırsat buluyorlar. Sergiledikleri eserlerle özgüvenleri artıyor. Bu anlamda hemen hemen bütün okullarımızda bu kapsamda yılsonu etkinlikleri de düzenliyoruz. Bunların, öğrencilerin ilerleyen dönemlerde yaşamlarına çok olumlu yansıdığını düşünüyorum. Bu tür etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Sergi ziyaretinin ardından okul idaresi tarafından davetlilere çeşitli ikramlar yapıldı. Daha sonra Muş Selcen Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne geçen Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve beraberindekiler, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan yılsonu etkinliğine katıldı.