Hanımlar Yardımlaşma ve Kültür Derneği(HANDER) üyeleri ‘Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla mülteci kadınlar ile bir araya geldi.
Etkinlik öncesi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Iraklı mülteciler, İlkadım Belediyesi’ne ait bir otobüsle İlim Yayma Vakfı’na götürüldüler.
İlim Yayma Vakfı’nda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 500 Iraklı mülteci bayan, dernek üyeleri ve Samsunlu bayanlar katıldı. Etkinlikte Iraklı mülteci bayanlar ile Samsunlu bayanlar bol bol sohbet ederek kaynaştılar.
Etkinlik hakkında bilgi veren HANDER Başkanı Sevim Sula, “Bugün burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle toplandık. Her yıl düzenlemiş olduğumuz, geçmişimizdeki ölülerimiz için yapmış olduğumuz Kur’an-ı Kerim ziyafetini mülteci kardeşlerimizle beraber yapmak istedik. HANDER olarak Samsun yerelinde kültürel ve yardım alanında çalışan bir derneğiz. Bugün mülteci kardeşlerimizle kültür bağımızdan kaynaklanan birlikteliğimizi arttırmak, onlarla beraber olduğumuzu bildirmek, onların Samsun’da çalacak bir kapıların olduğunu, onlara anlatmak amacıyla bir araya toplandık” dedi.