Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türk Hava Kurumu’nun (THK) 90’ıncı kuruluş yılı dolayısıyla Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi Başkanı Akın Atilla, Yönetim Kurulu üyeleri ve Genç Kanatlar üyelerini kabul etti.
1925 yılında kurulan Türk Hava Kurumu’nun (THK) 90’ıncı yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde, THK Yönetimi Vali Çakacak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, THK’nın kuruluş yıl dönümünü kutlayan Çakacak, havacılık sektöründe Türkiye’nin dünyanın parlayan yıldızı haline geldiğini ifade etti. Çakacak, “Türk Hava Kurumu 90 yıldır göklerde Türk bayrağını dalgalandırmakta ve ülkemizi temsil etmektedir. Türkiye’nin cennet köşelerinden biri olan Mersin, havacılık sektöründe de geleceğin marka kentlerinden biri olacaktır. Genç pilotlarımızın ilk yuvası olan ülkemizin gurur kaynağı Türk Hava Kurumu’nun tüm mensuplarına ve Mersin Şubesi Başkanı Akın Atilla ile ekibine teşekkür ediyor, Türk Hava Kurumu’nun 90’ıncı kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum” dedi.
Kutlama etkinliklerinin Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladığını aktaran THK Şube Başkanı Atilla ise kurum faaliyetleri hakkında Vali Çakacak’a bilgi verdi.