Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile eşi Yasemin Togar, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde; otizm hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, çevrenin bakış açısını değiştirmek, otizmli bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekkesi Sosyal Tesislerinde kahvaltı programı tertip ettiren Başkan Togar, öğrencilerle ve aileleriyle buluştu.

Toplumun bilinçlenmesi ve çevresindeki bazı farklılıkları herkesin fark etmesi gerekliliğine vurgu yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Her birey dünyaya farklı özelliklerle gözlerini açıyor. Bazı bireyler özel oluyor. Onlar bizlerin ve tüm toplumun farkında olmamız gereken meleklerimiz. Bizlerin desteğine ihtiyacı olan bu gül yüzlü meleklerimize hepimiz kol kanat germeliyiz. Aileden başlayan, tüm topluma kadar herkesi ilgilendiren yaşamın bir parçası olan özel insanlara özel davranmalıyız. Özellikle eğitimleri konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Bizler de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde farkındalık oluşturmak, meleklerimiz ve aileleriyle buluşmak için böyle bir program tertipledik. Otizm, bilimsel olarak yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve yaşam boyu devam eden, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir bozukluk olarak kabul edilmektedir" dedi.

"Günümüzün eğitim koşulları bu tür rahatsızlığı olan kişilerin özel eğitim ile sosyal hayatta başarılı olabilmelerini sağlamaktadır" diyen Başkan Togar, "Onların bizden istediği sevgi, ilgi ve eğitimdir. Bu anlamda herkesin üzerine düşen önemli ödevler var. Tüm toplum bu farkı görüp ona göre hareket ederse bütün sorunlar kendiliğinden ortadan kalkmış olacaktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren engelli kardeşlerimize yönelik birçok çalışma yürüttük. Birçok farklı projeyi hayata geçirdik. Engelleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yaptık. Yapılan çalışmalar tabii ki yeterli değil. Bu çalışmalarımızı daha ileri noktalara nasıl taşırız onun gayreti içerisindeyiz. Bu manada otizmli çocuklarımızın aile ve toplum içindeki davranışları ile bireysel gelişimlerinde eğitim çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu eğitimlerin çocuklarımızla buluşması için aileler, bizler yükümlülüklerimizi bilip ona göre davranmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, ’2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde düzenlenen programa Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın eşi Yasemin Togar’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, öğretmenler, merkezde eğitim alan öğrenciler ve aileleri katıldı.