Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), () - İSTANBUL Özel Yeni İlk ve Orta Okulu, 'kardeş okul' olarak seçtiği Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Köprüağzı Mahallesi İlk ve Orta Okulu öğrencilerine giysi ve ayakkabı yardımında bulundu.
Başkale'ye 30 kilometre uzaklıkta Köprüağzı Mahallesi'nde bulunan ve aynı ismi taşıyan Köprüağzı İlk ve Orta Okulu'na giden 90 öğrenciye, İstanbul'da bulunan Özel Yeni İlk ve Orta Okulu tarafından giysi ve ayakkabı gönderildi. Gelen yardım malzemeleri Okul Müdürü Rüstem Gül ve öğretmenler tarafından öğrencilere dağıtıldı. Yeni mont, bot ve giysileri giyen öğrencilerin büyük mutulluk yaşadı.
Okulda bulunan öğrencilerinin büyük kısmının maddi zorluk içinde olduğunu belirten Okul Müdürü Gül, "İstanbul Özel Yeni Okulu'nun desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin çoğunun zorlu kış şartlarında montsuz okula geliyordu. Girişimlerimiz sonucu İstanbul Özel Yeni Okulundan yardım talebinde bulunduk. Bu talebimizi kırmayan okul yetkilileri bizlere koliler dolusu giyecek yardımında bulundu. Öğrencilerin bu yardıma ihtiyacı vardı. Onlar adına bu yardımı yapanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI