Zonguldak’ta yaşayan girişimci Özlem İnam, yaklaşık bir yıl önce hayata geçirdiği projesiyle kitapseverlerin ilgi odağı oldu. Kütüphane kafe adını verdiği mekanını kitapla dolduran işyeri sahibi, müşterilerinden de büyük ilgi görüyor.

Bahçelievler Mahallesi’nde “Kütüphane Kafe” adını verdiği kafenin işletmecisi Özlem İnam yaklaşık bir yıl önce projesini hayata geçirdi. Çok sayıda kitabı kitaplık şeklinde dizayn ettiği raflarda sergileyen genç girişimci, kitapseverlerin ilgi odağı oldu.

Kafenin özellikle akşam saatlerinde büyük ilgi gördüğünü ifade eden girişimci, işlettiği kafe ile kentte bir ilki gerçekleştirdiğini ifade etti. Kafeye gelen müşterilerinin kitap okuyarak vakit geçiriyor.

Kentte bir ilki gerçekleştirdi

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yardımcı Doç. Dr. Latife Utaç Akhan da kafenin kentte bir ilk olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Ben Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. Bu şehre öğrenciler yeni geldiği zaman acaba bu şehirde ne yapabiliriz diye soruyorlar. Ben de öğrencilere sinema, tiyatroya gitmelerini söylüyorum. Kitap okumalarını söylüyorum. Bu bağlamda da böyle bir kafenin olması Zonguldak’ta olması ve üniversiteye yakın bir yerde olması oldukça katkı sağlıyor. Aynı zamanda öğrenciler burada kitap takası yapabiliyorlar. Sıcak hoş bir mekanda kahvelerini, çaylarını yudumlayarak bir sohbet ortamı oluşturabiliyorlar. Zonguldak için çok güzel bir mekan olduğunu düşünüyorum. Böyle bir kitap kafe her şehrimizde bulunmuyor."