AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, belediyelerdeki taşeron işçilerin kadroya geçiş süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, "1 Nisan 2018'de başlayan, geçiş sürecinde çalışanlara ne ücretlerine ne de sosyal hakları açısından bir mağduriyet yaşatmaması açısından, birçok çaba gösterildi" dedi. 

'SORUMLULUKLAR ARTTI'

Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda belediyelerde yasal düzenlemeyle kadroya geçen çalışanların durumu ve gerekçeleriyle ilgili konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz, "1994'te İstanbul'da Cumhurbaşkanımızın büyükşehir belediye başkanı olması ile başlayan bir süreçte de büyükşehirlerde hakikaten efsanevi hizmetler yapılmaya başlandı. Ama bununla birlikte de büyükşehirlerin hizmet hadisesindeki başarısı, sorumluluklarını da artırmaya başladı. Bütün bunlar, belediyelerdeki çalışma kompozisyonunu, bu hizmetleri yerine getirecek olan çalışma hayatını da çeşitlendirdi" diye konuştu.

27-yılmaz

'GÜVENCE ALTINA ALINDILAR'

"Daha önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlı olan memurların ve bir de belediyelerin kadrolu çalışanları ile yapılan işler, artık o iki pozisyonla yapılabilir iş olmaktan çıktı" diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun yerine, taşeron personel kullanmak veya sözleşmeli personel kullanmak gibi birtakım gereklilikler ortaya çıktı. 2017 yılında ondan önce olduğu gibi partimiz, o tarihte Resmi Gazete'de de yayınlanan 669 sayılı KHK ile belediyelerin kurmuş oldukları şirketlere, bu taşeronlarda çalışan işçilerin geçişine imkan sağladı. Bu düzenleme ile birlikte, işçilerin çalışma hayatlarını güvence altına alınması ve oluşan mağduriyetlerin giderilmesi amaçlandı. 1 Nisan 2018'de başlayan, geçiş sürecinde çalışanlara ne ücretlerine ne de sosyal hakları açısından bir mağduriyet yaşatmaması açısından, birçok çaba gösterildi. Zaten amaç yaşanan mağduriyetlerin giderilmesiydi."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.