Ardahan’daki STK temsilcileri Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesiyle ilgili bir açıklama yaparak yaşanan olayı şiddetle kınadı.
Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Özer, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Kahya ve Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan vekili Yüksel Özcan birlikte yaptıkları basın açıklamasında Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini kınadılar.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Özer, Böyle bir eylemi gerçekleştirenler insanlıktan nasibini alamamışlar" diyerek, ’’Ne yazık ki, ülkemizde tırmanan kadına yönelik şiddetin yeni ve çok acı bir örneği ile karşı karşıya bulunuyoruz. Burada sorgulanması gereken birçok şey bulunuyor. Başta devlet, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Bu olay bir milad olmalı ve bu farkındalığı iyi analiz etmeliyiz. Aksi takdirde hep başa dönmeye mahkum kalırız. Biz bu olayı toplumsal açıdan çok önemsiyor ve son yıllarda vuku bulan olaylarla yitirmeye başladığımız ahlaki değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Önce iyi bir insan olmayı öğrenmeliyiz. Bunu geleceğimiz için, çocuklarımız için yapmalıyız. Evet, en ağır ceza verilsin ama önemli olan sorunun köküne inebilmektir.’’ Şeklinde konuştu.
Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Kahya, yaptığı açıklamada, olayı nefretle ve şiddetle kınadıklarını söyledi. Kâhya, "Bu katillerin Özgacan’ımıza yaşattıkları vahşeti STK’lar olarak kınıyoruz. İşlenen suçlardan ziyade, bu suçları alışkanlık haline getiren, kadına karşı yapılan şiddeti artık olağan gören toplumların temel direkleri yıkılmıştır. Bu vahşet karşısında ortaya çıkan toplumsal tepkiyi geleceğimiz açısından çok önemli buluyoruz. Toplumumuzun bu duyarlılığını takdir ediyoruz" dedi.
Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan vekili Yüksel Özcan ise vahşice öldürülen Özgecan Aslan için, “Özgecan’ımıza bunu yapan meslektaşımız değil insan dahi olamaz” dedi.