Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Atatürk İlkokulu Yavrukurt İzci Ünitesi tarafından Oryantiring (kroki ve basit harita kullanılarak yön bulma) çalışması gerçekleştirildi.
Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni İzci Lideri Yusuf İzzettin Kelek, 4’erli gruba ayrılan 16 kişilik izci ekibinin harita ve pusula yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olan Oryantiring çalışmasının kroki ve basit harita kullanılarak gerçekleştirildiğini söyledi.
Kelek, Oryantiring alanı olarak belirlenen Mehmet Kaya Park alanına yerleştirilen 5 görevin izciler tarafından eksiksiz yerine getirildiğini belirterek, “ Yarışma sonunda 5. görev olan yapboz tamamlamada kullanılan insan vücudu, Türkiye haritası temalı yapbozlar birinci olan gruba verildi.” dedi.
Oryantiringe genç yaşta başlayanların çok azının sigara kullandığına dikkat çeken İzci Lideri Yusuf İzzettin Kelek,”Genç oryantiringciler sürekli olarak hedef ve isteklerini net bir şekilde düşünmeye, bunlara ulaşmak için sistemli olarak çok çalışmaya, taş üstüne taş koymaya yönlendirilir. Bu spor, özellikle büyük şehirde büyüyen çocukların doğayla tanışmasına vesile olur. Ailece yapmaya çok uygun bir aktivitedir: Ailenin bütün bireyleri kendilerine uygun zorlukta parkurlara katılabilir. Aile içi iletişim ve paylaşımı destekler.” diye konuştu.(MA-EFE)