Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümünde, Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler” adlı romanından tiyatroya uyarlanan oyun, İzmir’in Bayraklı ilçesinde seyirciyle buluştu.
2013 yılında hayatını kaybeden yazar Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler” adlı romanının tiyatro sahnesine uyarlanan oyun, Bayraklı’da, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Anlamlı geceye, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ’ın yanı sıra Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ahu Bezircilioğlu ve Yaşar Gündem tarafından oyunlaştırılan “Şu Çılgın Türkler” oyunun yönetmenliğini de Yaşar Gündem üstlendi. Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen gösteri, iki perde olarak seyircinin karşısına çıktı. Oyunun sona ermesiyle birlikte salonu dolduran vatandaşlar oyuncuları ayakta alkışladı. Günün anlamına uygun olarak Bayraklı Belediyesi tarafından ağırlanan gaziler de sahneye davet edildi.
Oyunun sonunda bir konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çanakkale Zaferinin bugün 100. yıl dönümü. Bu anlamlı oyunla birlikte bugünleri bir kez daha gözümüzün önünden geçirmemiz gerekiyor. Kurtuluş Savaşı’nda 13 bin şehidimiz oldu. Ancak Kurtuluş Savaşı sonrasında da Güneydoğu’da 30 binin üzerinde şehidimiz olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı’ndaki kararlılık ruhunu yeniden canlandırmamız gerekiyor. Bu kadar insanın canını verdiği toprakları masa başında vermememiz gerekiyor. Bu açılımın sonu nereye gelecek bilmiyorum. Emperyalist dünyanın neler yapacağını sevgili Atatürk yıllar önce ‘Bu emellerinden vazgeçmeyecekler’ diye söylemiş. Onun için cumhuriyete, Atatürk ilkelerine, ülkemize, vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bayraklı’da bu ruh var. Türkiye’de de bu ruh olacak” dedi.
Başkan Karabağ, konuşmasının ardından gazilere Türk bayrağı, oyunculara da çiçek takdim etti. Oyunun yönetmenliğini ve aynı zamanda Atatürk’ü canlandıran başrol oyuncusu Yaşar Gündem de, Başkan Karabağ’a Atatürk’ün şahlanan at üzerinde bulunduğu bir heykel hediye etti. Gece, seyircilerin dev Türk Bayrağı açıp hep bir ağızdan 10. yıl marşını okumasıyla son buldu.