İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde kapalı yapılan duruşmaya, birleşen dava dosyası sanıkları Orhan Ceyhun Bozkurt, Mustafa İlker Yücel ile sanıklar Erdem Gül ve başka suçtan tutuklu sanık CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun katıldıkları öğrenildi.

REDDİ HAKİM TALEP ETTİLER

Duruşmada sanık avukatlarının taleplerine ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Berberoğlu'nun avukatlarınca reddi hakim talebi nedeniyle dava dosyasının İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

BİRLEŞTİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Bu arada celse arası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi,  tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin Aydınlık gazetesinde yayımlanmasına ilişkin Aydınlık gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Mustafa İlker Yücel ve eski istihbarat şefi Orhan Ceyhun Bozkurt hakkında ''Devletin güvenliğine ve siyasal yaralarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama'' suçundan 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle açılan dava ile Dündar, Gül ve Berberoğlu'nun ''örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan yargılandıkları dava dosyası ile birleştirilmesine karar verdiği ortaya çıktı.