İş-Kur Sivas İl Müdürlüğü, Yıldızeli Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan Hereke,İpek Halı Dokumacılığı kursiyerleri sertifikalarını aldı.
Halı atölyesinde düzenlenen sertifika töreninde Halı Dokuma Eğitici Ayşe İpek kurs hakkında açıklama yaparak çeşitli bilgiler verdi.
İpek, “İş-Kur Sivas İl Müdürlüğü, Yıldızeli Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yapılan Hereke-İpek Halı Dokumacılığı kursu 15 Aralık 2014 tarihinde açılarak eğitim vermeye başladı. Bu kursun 4 Şubat tarihi itibariyle sertifika tamamlandı. Kursumuz 4 Temmuz’a kadar devam edecek. Bugün 7 kursiyerimiz sertifikalarını alacak ve 4 Temmuz’a kadar kurslarına devam edecekler.” dedi.
Belediye Başkanı Yılmaz Navruz ise, “Halıcılık gerçekten çok zahmetli ve çaba gösterilmesi gereken bir faaliyet. Burada çalışan kadınlarımız yapmış oldukları ürünlere büyük emek harcıyorlar. Birbirinden kaliteli ürünler ortaya koyuyorlar. Bizlerde bunun farkında olduğumuz için belediye olarak burada çalışan herkese maddi manevi elimizden gelen bütün desteği sağlamaya çalışıyoruz.”diye konuştu.
Sertifika töreninin ardından Kaymakam Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, İş-Kur Sivas İl Müdürü Nurettin Köksal ve beraberindekiler belediyenin halıcılık kursu açacağı binada incelemelerde bulundular. Yapılan incelemelerin ardından program sona erdi.