14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından kutlama programı düzenlendi. Programda yardımcı doçent ünvanını almaya hak kazanan 14 öğretim görevlisi cübbelerini giydi.
Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Belediye Başkan Vekili Hikmet Şükrü Beyitoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, kurum müdürleri, öğretim görevlileri ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşma yapan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, günümüzde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük gelişmeler yaşandığını belirterek devletimizin ‘Önce İnsan’ düşüncesiyle vatandaşımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi için büyük yatırımlar yaptığını kaydetti.
Konuşmasında Erzincan’ın, modern ve nitelikli Araştırma Hastanesiyle sağlık alanında büyük mesafe kat ettiğini ifade eden Vali Kahraman, ilimiz genelinde vatandaşlarımızın sağlık alanında sorun yaşamaması için gerekli gayretin gösterildiğini belirterek; “Valilik olarak her vatandaşımızın eşit, nitelikli ve etkili sağlık hizmeti alması için çalışıyoruz. Tabi biz uygun ortam oluşturma amacındayız. Ama sağlık alanının kahramanları sizlersiniz. Mesai mefhumu gözetmeden özverili bir şekilde çalışıyorsunuz. Bu açıdan kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. İnsan sağlığını her şeyden önemli gören tüm hekimlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”
SAĞLIKLI BİREYLER OLDUKÇA MUTLU VE HUZURLU BİR TOPLUM OLURUZ
“Giydiğiniz beyaz önlükler, temizliğin ve dürüstlüğün sembolüdür. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Sizler insanımızın en çok değer verdiği şey olan, sağlığı için çalışıyorsunuz. Bu yüzden doktorluğu sadece bir meslek olarak göremeyiz. Sizler topluma örnek kişilersiniz. Fedakârlığınızla sabrınızla inançlı ve özverili çalışmalarınızla sağlıklı nesiller yetiştirmeye gayret ediyorsunuz. Sağlıklı bireyler oldukça mutlu ve huzurlu bir toplum oluruz. Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir Erzincan temennisiyle, ayrıca burada sağlık alanında kendisi de bir sağlıkçı olan Rektörümüze ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu bayram gününü kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” Şeklinde konuştu.
Vali Kahraman’ın konuşmasının ardından yardımcı doçent ünvanını almaya hak kazanan 14 öğretim görevlisi cübbelerini giydi. Program, düzenlenen mini konserin ardından son buldu.