Bilecik Belediyesi tarafından çocukların hizmetine sunulan Pıtırcık Kapalı Oyun Evi Eğitim Salonunda, başlayan Müzik Atölyesi ile çocuklar gönüllerince eğlenmenin yanı sıra faydalı bilgiler öğrendiler.

Çocukların eğlenme imkanı bulduğu ve ailelerin de gönül rahatlığı ile çocuklarını teslim edecekleri, Pıtırcık Kapalı Oyun Evinde atölye çalışmaları kapsamında Uzman Eğitmen Göknur Demirel ile Çocuk Gelişimi ve Gençlik Hizmetleri Uzmanı İpek Eriş çocuklara Müzik Atölyesi çalışmaları kapsamında eğitimler verdi. Çocukların aileleriyle güzel ve verimli vakit geçirdiği Müzik Atölyesi çalışmaların hakkında bilgi veren Uzman Eğitmen Göknur Demirel, Pıtırcık Oyun Evinde gerçekleştirilen etkinlikler ile çocukların, müzik aletleri ile tanışma imkanı bulmasının yanı sıra, gönüllerince eğlendiğini belirterek, şunları söyledi:

’’Belediyemiz tarafından çocuklarımız için hazırlanan Oyun Evi, çocuklarımız ve ailelerine hizmet vermeye başladı. Bilecik’te çocuklarımız, belediyemiz tarafından ortaya konulan güzel hizmetlerle hem vakitlerini en iyi şekilde değerlendiriyor, hem de yaz tatillerinde değişik etkinliklerle buluşma imkanı buluyor. Çocuklarla burada kendilerini geliştirmeleri, ritmleri öğrenmeleri için kulaklarının daha iyi müzikleri dinlemesi ve seçmesi için bir çalışma yaptık. Çocuklar bu aktivitelerler daha çabuk sosyalleşiyorlar ve müzik kulakları gelişmiş oluyor. Hem de sonların ses renklerine bakabiliyoruz ve bu alanda sahip oldukları değerleri tespit ediyoruz. Küçük yaşta başlanması gereken bir eğitimi almış oluyorlar. Bizlere bu anlamda böyle güzel bir aktiviteyi gerçekleştirmemize imkan sağlayan ve çocukların çok güzel bir tesise kavuşmasını sağlayan Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya, güzel fikirleri ve katkıları dolayısıyla Okul Öncesi Öğretmeni Hatice Ecem Gezer’e teşekkür ediyorum. Ayrıca ailelerin de son derece önem verdiğimiz bu aktiviteleri yakından takip etmelerini bekliyoruz.”

Cüzi bir ücret karşılığında

Uzman İpek Eriş, söz konusu atölyelerden faydalanmak isteyen ailelerin bütün atölyelerden birer saat karşılığında 10 TL, yarım saat karşılığında 5 TL ve Slime Atölyesi için de bir saat boyunca 5 TL karşılığında hizmet alabileceklerini belirtti.