KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Örtülü köyünde kar nedeniyle mahsur kalan 8 aylık kalp hastası bebeğe ulaşılması için ekipler seferber oldu.

Tozluyurt Mahallesi'nde yaşayan, 1,5 ay önce kalp ameliyatı geçiren Erol bebeğin her gün kullandığı ilacın bitmesi üzerine Gürçay çifti, dün kaymakamlıktan yardım istedi.

Kapalı köy yolu nedeniyle bebeğe ulaşılamayınca İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Dün 7,5 saatte köye 2 kilometre yaklaşmalarına rağmen tipi nedeniyle çalışmaya ara veren ekipler, yeniden yola çıktı.

İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki köye ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi.

Dün öğle saatlerinde kalp hastası 8 aylık bebeğin ilacının bittiğine dair ihbar aldıklarını belirten Görgülüarslan, şöyle konuştu:

"Biz de bu çerçevede AFAD'la konuyu paylaştık. Hemen ilçemize özel araç gönderildi, hastamıza ulaşmaya çalışıyoruz. İlçemize yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki köyümüze ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Köyde 3 metre kar ve tipi var. Arkadaşlarımız büyük çaba ve fedakarlıkla hastamızı almaya çalışıyor. Dün gece köye gitmeye çalıştık, çok yaklaştık fakat tipi ve kar yoğunluğu nedeniyle arkadaşlarımız dönmek zorunda kaldı."

Baba Bekir Gürçay da oğlunun iki gün önce ilacının bittiğini kaydederek, oğluna aşı yapılması ve ilacının temin edilmesi gerektiğini anlattı.