Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2015 yılı ilkbahar dönemi aşılama kampanyalarını başlattı.
2014 yılını başarılı aşılama kampanyaları ile tamamlayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2015 yılı aşılama kampanyaları için gerekli hazırlıkları tamamladı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, 2015 yılı aşılama kampanyaları için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. İl Müdürü Yılmaz “2014 yılını hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmalarını başarılı bir şekilde kapatan İl Müdürlüğümüz 2015 yılı için de çalışmalarına hızlı başladı. 2015 yılı ilk altı aylık süre için Şubat-Mart-Nisan ve Mayıs aylarını kapsar biçimde bir planlama yapılmıştır. Bu süreçte il genelindeki yaklaşık 93.000 büyükbaş hayvan iki defa LSD Hastalığına(Sığır Çiçeği) bir defada şap hastalığına karşı aşılanacak, yaklaşık 200.000 küçükbaş hayvanımız ise PPR-Koyun Keçi Vebası Hastalığına karşı aşılanacaktır.
İlk Aşılama çalışmamız olan LSD aşı programımız 24 Şubatta başlamış olup hafta sonları da devam etmek üzere 20 gün içerisinde bitirilmesi planlanmıştır. LSD aşı programının bitmesini müteakip hemen Şap Hastalığına karşı aşılama gerçekleştirilecektir. Bu iki hastalık da ülkemizde yoğun görülüp ciddi kayıplara yol açmakta olup, aşılama çalışmaları ile önüne geçilebilmektedir. Ayrıca 2015 yılında bu iki aşı uygulaması yapılmadan hayvanların iller arası nakil edilmesi yasaklanmıştır. Aşı uygulamaları hastalıklarla mücadele açısından çok önemli olup, aşı yaptırmayanlara miktarı yüksek olan cezai işlem uygulanabilmektedir.
Yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları için, sabah erken saatte 10 kişilik teknik ekiple gerçekleştirilen aşı uygulamalarına gerekli titizliği ve kolaylığı göstermelerini rica ediyoruz” diye konuştu.