Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriye’den gelen mermilerle Ceylanpınar’da hayatını kaybedenlerin 'Şehit' statüsüne alınması yönündeki istekleri “Orada uluslararası hukuka göre bir takım çalışmaklar gerekiyor” sözleriyle değerlendirdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte bir takım açılışlarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ilk olarak Hatay Valiliğini ziyaret etti. Hatay’da sürdürülen çalışmalar hakkında Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’den bilgi alan Şahin İl’de yürütülen çalışmalardan dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür etti. Gerçekleşen ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, Ceylanpınar’da sınır ötesinden gelen kurşunla hayatını kaybedenlerin ailelerinin ölenleri “şehit” statüsüne alınması yönündeki isteklerini değerlendirdi. Şahin, "Ailenin görüşme talebinin kendisine bugün söylendiğini belirterek “Ailenin benimle görüşme talebi bugün bana söylendi. Ben telefonla da aile ile görüşeceğim. Orada tabi uluslararası hukuka göre bir takım çalışmak gerekiyor. Ama bir komisyon raporuyla da sivil olarak bu vatandaşlarımızın yasadan istifade edip etmeyeceği Vali'nin başkanlığında bir komisyon raporu ile oluyor. Ama ben onlara gerekli bilgiyi vereceğim. Hem gerekli takibi yapacağız belki ekonomik ve sosyal destek gerekebilir, rehabilitasyon gerekebilir. Bu takipleri aile ile görüşüp yapacağız inşallah." dedi.

GEZİ PARKI OLAYLARI

Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybeden vatandaşların ailelerine Hükümetin taziyelerini iletmediği yönündeki açıklamalara da yanıt veren Fatma Şahin “Şimdi herkesin acısı bizim acımız. Biz iktidar olurken hatırlarsanız söylediğimiz 76 milyonun kardeşliği üzerinde siyaset etme ve hükümet etme anlayışımızı geritik ve halen getiriyoruz. Bu konuda da orada her annenin acısı bir anne olarak benim acım. O yüzden biz bunlar olmasın diye gayret ediyoruz. Olduğu zamanda acılarını paylaşıyoruz. Ne yapmamız gerekiyorsa bizden ne türlü talepleri de varsa bizler açığız” dedi.

BAKAN ERGİN: BU KONU İSTİSMAR EDİLMEYE BAŞLANDI
Hatay’da gerçekleştirilen Gezi Parkı olaylarına hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Eskişehirdeki gösterilerde hayatını kaybeden Hataylı Ali İsmail Korkmaz’ın cenazlerine katılmadığı ve taziye dileği iletmediği iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin “Bu konular istismara açık konular." dedi.

Bakan Ergin şöyle konuştu: "Hakikaten bu konu istismar edilmeye başlandı. Bu İl'den ilk hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in vefatından sonra ve cenaze esnasına ben yurtdışındaydım. Yurtdışından aileyi aradım başsağlığı için. Aileden arkadaşlar taziye için şuan müsait olmadıklarını daha sonra kendilerinin arayacağını ifade ettiler. Diğer kaybımız Ali İsmail ile ilgili olarak meslektaşım olan ağabeyi ile telefonla görüştüm. Taziyelerimi ilettim ve başsağlığımı ilettim. Ama bu şehirde taziye yapan bazı arkadaşlarımız sürekli "Hatay'daydı cenazeye gelmedi. Taziyede bulunmadı" gibi gerçek dışı yakışıksız bir takım tespitler yapıyorlar. Bunlar doğru değil. Bu ülkede Ak Parti olarak yola çıktığımzı günden beri şunu ifade ettik. Biz birlikte Türkiye'yiz. Türkiye'yi oluşturan, 76 milyonu oluşturan yapı içerinde Türk'ü ayırırsan Türkiye olmaz. Kürdü ayırırsan kalan Türkiye olmaz. Müslümanı ayırırsan kalan Türkiye olmaz. Hristiyan’ı, Musevi’yi ayırırsan kalan Türkiye olmaz. Farklı mezheplerden Aleviyi ayırırsan kalanı Türkiye olmaz, başka bir şey olur. Türkiye dediğimiz değertüm bunların beraberce içerisinde kardeşçe, barış huzur içerisinde yaşadığı coğrafyaya biz Türkiye diyoruz. O büyük aileye Türk Milleti diyoruz. Bu açıdan kimse bu değerler üzerinden küçük hesaplara sığınarak siyaset yapmaya kalkmasın. Biz taşıdığımız sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalıştığımızı düşünüyoruz. Ama bu konular istismara müsait konulardır." dedi.