Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Harput Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fazıl Mustafa Öktem, ve beraberindekiler, Vali Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Harput Bölgesel Yürütme Kurulu’na bağlı bulunan Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman bölgesinde yürütülen çalışmalar hakkında konuklarından bilgi alan Vali Osman Kaymak, bölgede turizmin gelişmesi için gerek bölge halkının gerekse il dışından gelen vatandaşların en fazla rağbet ettiği turistik alanlar ve inanç merkezlerinin dokümanlarının çıkarılarak bu yerlere yatırım yapılmasını istedi. Vali Kaymak, "Bu anlamda da İlimize gelen turistlerin daha temiz daha düzenli bir şekilde bölgeyi ziyaret edebileceklerdir. Bu konuda TÜRSAB yöneticileriyle koordineli şekilde çalışmak gerekiyor" dedi.
Bahsi geçen düzenlemeler için finansman desteğinin kısım kısım geldiğini dile getiren Vali Kaymak, "Son yıllarda yapılan yatırımlar geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. İnanç kültür ve doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan ilimiz zengin tarihi ve sahip olduğu doğa güzelliği ile bir turizm merkezidir. İnanıyorum ki Tunceli hak ettiği yere gelecektir. Mevcut hoşgörü, kardeşlik ve huzur ortamının gelişerek devam etmesi halinde turizm alanında İlimiz cazibe merkezi olacaktır. Önemli olan önceliklerimizi iyi belirlemek ve vatandaştan gelen talepleri dikkate almaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından TÜRSAB heyeti Vali Kaymak’a tablo hediye etti.
Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.