Mersin Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Marina ve Kültür Park’ta stant kuran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hayvan sahiplerine kedi ve köpek maması dağıttı.

Sahipsiz hayvanları koruma konusunda gösterdiği hassasiyet ve hayata geçirdiği projeler ile vatandaşların takdirini toplayan Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında belirli noktalara stantlar kurarak vatandaşları bilgilendirdi. Stantta görevli personeller tarafından hayvan hakları, hayvan sağlığı ve sahipsiz hayvanlar için yapılması gerekenler konusunda bilgilendirilen vatandaşlara kedi ve köpek maması dağıtıldı.Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve sahipsiz dostların ağırlandığı kedi evlerine vatandaşlarla birlikte mama bırakan ekipler, hayvan severlerin sorularını yanıtlayarak, vatandaşları hayvan hakları ve sahiplenme konularında bilinçlendirdi.

Hayvanların ekolojik denge için önemine değinerek, vatandaşların hayvanlara hassasiyetle yaklaşmaları gerektiğini belirten görevli veteriner hekimler, hayvanların yaşam haklarına saygılı olunması gerektiğine değindi. Yalnızca evcil hayvanların değil doğal ortamda yaşayan hayvanları da koruma konusunda hassasiyetle yaklaşılması gerektiğine değinen veteriner hekimler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı teknik ekiplerinin ve ekipmanlarının 7 gün 24 saat hayvanların ve hayvan dostlarının hizmetinde olduğunun altını çizdi.

Yaklaşık 20 yıldır hayvan aktivistliği yaptığını ve Başkan Burhanettin Kocamaz’dan bu konuda çok destek aldıklarını belirten Yasemin Azaz, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz hayvan haklarını koruma konusunda süper çalışıyor. Biz çok belediye başkanı gördük, çok da mücadele verdik ama hiçbir şey yapmadılar. Burhanettin Başkan geldiğinden beri bu şehirde çok şey değişti. Hayvan haklarını koruma konusunda muhteşem işler yaptılar. Kedi ve köpek evleri yaptılar, sokak sokak mama dağıtıyorlar. Bunu şimdiye kadar hiçbir belediye yapmadı.Vatandaşlarımızın da hayvan dostlarımız konusunda hassas olmalarını rica ediyorum. Onların da bir canı var. Dinimizde hayvanlar için de ayetler var. Eğitim aileden gelir ve aileler çocuklarını bu konuda eğitsinler. Hayvan dostlarımızın bizlere hiçbir zararı yok. Mersin Büyükşehir Belediyemize bu konuda bu kadar hassas davranarak, farkındalık yaratığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin’de daha önce hayvanlar konusunda hiçbir proje yapılmadığını belirterek, hayvanlarla ilgili hassasiyetin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile başladığını söyleyen Şükran Ezgimen ise “Büyükşehir Belediyesi birkaç yıldan beri o kadar güzel şeyler yapıyor ki, ben bunlara çok seviniyorum. Ben Burhanettin Kocamaz’ı çok seviyorum. Hayvanları seviyor diye ben kendisine seçimde oy vermiştim. Hiç pişman olmadım. Tam tersine bütün kedilerin dualarını Başkanımıza ve onunla birlikte hizmet veren çalışanlarına yolluyorum. Mersin’in her tarafında kurdukları kedi evleri için çok teşekkür ediyorum. Hayvanlarımızı ve hayvan haklarını korumak için öncelikle el ele birlik olmaya davet ediyorum. Herkes bu konuda hassasiyet gösterse hiçbir problem kalmayacaktır” şeklinde konuştu.