Foça Kaymakamlığı tarafından Foça ve mahallelerinde dönüşümlü olarak düzenlenen halk toplantıları bu defa Bağarası Mahallesinde yapıldı.

Foça Kaymakamı Ali Çetin’in yönetiminde gerçekleşen Bağarası Mahallesi halk toplantısına, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça Hizmet Birimi yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, muhtarlar ve Bağarası sakinleri katıldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda vatandaşlar yörede yaşadıkları sorunları dile getirdi ve yetkililerden sorunların çözümü hakkında bilgiler aldı. Konuşmasında, 2009 yılında yürürlüğe giren Belediyeler Kanunu ile Bağarası’nın Foça’ya bağlandığını hatırlatan Başkan Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yörede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Demirağ, “Foça’ya bağlı bulunan toplam 16 mahallemiz var. Tüm mahalllerimizde stratejik planlar dahilinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bağarası’nda İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte; su ve kanalizasyon, İtfaiye, mezarlıklar, ulaşım, sosyal işler, fen işleri ve çevre temizlik hizmetleri veriyoruz. Bağarası’nda gelecek 100 yıla hitap edecek bir çalışmayla, Bağarası, Yeni Bağarası ve Kocamehmetler mahallelerimizdeki su isale hattı tamamen yenilendi. Bağarası’nda mevcut arıtma tesisimize ek olarak yeni bir tesis daha inşa edeceğiz. Dere ıslah çalışmalarımız, toplamda 10 kilometrelik bir alanı kapsayacak biçimde sürüyor. Yol yapım ve onarım çalışmalarımız muhtelif mevkilerde sürekli olarak devam ediyor. Artık kullanılmayan Bağarası Alevi Kültür Derneği binamızı yeniden düzenleyip, Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneğimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın hizmet vereceği ofisler binası haline getireceğiz. Bağarası çok gelişen bir yöre, bu bakımdan kimi zaman sorunlar yaşanabiliyor. Bu soruların aşılması noktasında İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz” dedi.