Sivas merkeze bağlı Yıldız Beldesi’ne yapılması kararlaştırılan 16 derslikli lise yapımı işinin ihalesini gerçekleştirdi.
Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye İl Özel İdaresi Genel Sekreter Salih Ayhan ve komisyon üyeleri katıldı.
Dört firmanın katıldığı ihalenin 3 milyon 200 bin TL ile sonuçlandığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 4734 sayılı kamu ihale kanunun 19’uncu maddesine göre açık ihale yapılan işlerde ihale süresinin en az 60 gün olduğunu ancak Merkez Birliğin ihalelerinde bu sürecin 15 gün içerisinde yapıldığını dikkat çekti.
İhaleyi kısa süre içerisinde yaptıklarını belirten Ayhan,” Sözleşme en geç 1 Nisan tarihinde yapılacak. İl Özel İdaremiz yılda ortalama 500 ihale gerçekleştirerek büyük başarı göstermektedir. İhalelerimizin bir kısmını da Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yaptığımız protokol kapsamında gerçekleştiriyoruz. Birliğimiz 2014 yılında 147 adet ihale gerçekleştirmiş olup İl Özel İdaremize ciddi katkılar sunmaktadır” dedi.
Yıldız Beldesi’ne yapılacak okulun bölgenin ihtiyacını karşılayacağını dile getiren Ayhan, “Okulumuzun inşaatı en kısa süre içerisinde başlatılacaktır. Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın girişimleriyle ek programa alınan okul yapımı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımızın gönderdiği ödenek dahilinde kurumumuzun yaptığı iş ve işlemlerle beldemize güzel bir okul kazandırmış olacağız.” şeklinde konuştu.
Bölge halkının okulun yapılmasıyla ilgili kararı sevinçle karşıladıklarını vurgulayan Ayhan, “Okulumuz Yıldız Beldemize hayırlı olsun. En kısa zamanda okul inşaatını tamamlayarak öğrencilerimize modern ve donanımı yüksek eğitim kurumunu kazandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle okulumuzun şehrimize yapılması için emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.