SAMSUN'DA NEFES KESEN TATBİKAT

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan senaryo kapsamında 13 Ekim Perşembe günü saat 21.00' de İlkadım  Kız Öğrenci yurdu yerleşkesinde gerçekleştirilen ve eş zamanlı olarak diğer tüm yurtların da katılım sağladığı sivil savunma tatbikatına katıldı. 

17 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 18 yurtta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sivil savunma tatbikatı toplamda 17 bin 38  öğrenci, 566 yurt personelini kapsadığını belirtildi.

CAN VE MAL KAYIPLARININ EN AZA İNDİRİLMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla 2022 yılının ‘Afet Tatbikat Yılı’ ilan edildiğini hatırlatarak, yapılacak tatbikatlarla başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Vali Dağlı, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olması sebebiyle tatbikat öncesinde tüm yurtlara Afet Farkındalık eğitimi verildiğinden bahsederek, AFAD bilinçlendirme faaliyetleriyle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü belirtti.

EN ÖNEMLİ KAZANIM

Bilinçli ve hazır olunması durumunda, hem öncesinde alınacak tedbirler hem de sonrasındaki koordinasyonla  yaşanabilecek can ve mal kayıplarının en aza indirebileceğini vurgulayan  Vali Dağlı, vatandaşların en kısa süre içerisinde  normal hayatına devam edebilmesinin, bu konuda yürütülen çalışmaların en önemli kazanımlardan olacağını ifade ederek, tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti. 

Tatbikata ayrıca Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.