Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz ilçesi ile Termal Turizm Merkezi Muratdağı arasındaki bozuk yolun yapımı için yapılan ihalenin sonuçlandırılarak yüklenici firma ile sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Milletvekili Soner Aksoy, şu şekilde konuştu:

“Gediz-Altıntaş Yolu Gediz-Muratdağı Ayrımı arasındaki 6.5 kilometrelik yolun ihalesi sonuçlandı ve yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi gerçekleştirildi.

Gediz Muratdağı Termal Kayak Merkezinin gelişiminde ilk olarak ulaşım konusu böylece kesin çözüme kavuşturuldu. Yapım çalışmaları başlanacak yolun 10 metre platform genişliğinde tamamlanarak güvenli trafik akışı sağlanacaktır. İşin proje bedeli 2 milyon 63 bin liradır. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Gediz-Altıntaş Yolunun 6.5 kilometrelik kısmı ile Çavdarhisar Çevre Yolunun yapımının kesinleştiğini belirten Milletvekili Aksoy sözlerine şöyle devam etti:

“Çavdarhisar-Örencik-Emet yolunun 4 km. uzunluğundaki çevre yolu kesimi yapım ihalesi sonuçlanarak yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır.

Çevre yolu üzerindeki 44 metrelik köprünün yapımı tamamlanmıştır. Çavdarhisar Çevre Yolunun yapılmasıyla Çavdarhisar şehir geçişi kesiminde mevcut yol trafiği altındaki Tarihi Aizonai Köprüsü’nün zarar görmeden, trafiğin yeni güzergaha alınmasıyla trafik güvenliği sağlanacak ve tarihi köprü restore edilecektir.

Yapılması planlanan yol 10 metre platform genişliğinde bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak gerçekleştirilecek ve 2013 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Bu işin toplam proje bedel, köprü dahil 4 milyon 880 bin liradır ve bedele kamulaştırma bedelleri dahil değildir.

Bu iki önemli yolun Kütahya halkına ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.