Aliağa Belediyesi, kent yenileme ve güzelleştirme projesi kapsamında, tarihi Güzelhisar Mahallesindeki çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.
İzmir’in Aliağa ilçesinde, belediye tarafından 10 yıl önce mahalle statüsüne geçerek belediyenin sorumluluk alanına giren köylerdeki çalışmalar devam ediyor. Kent yenileme ve güzelleştirme projesi kapsamında, Çıtak Mahallesinden sonra tarihi Güzelhisar Mahallesindeki çalışmalarda büyük ölçüde tamamladı. Yapılan çalışmalardan ötürü memnuniyetlerini dile getiren Güzelhisar sakinleri, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
Belediye Başkanı Serkan Acar ise, Güzelhisar’ın daha da güzel olacağını ifade ederek, Güzelhisar’ı marka yapmak istediklerini belirtti. Aliağa Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmaları paylaşan Acar, “Toplam çözüm ekiplerimizle birlikte tüm mahallelerimiz de on yılların birikmiş sorunlarını tek tek çözüme kavuşturuyoruz. Sorunların çözüme kavuşturulmasının yanı sıra çevre düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.
Aliağa İlçesinde köy statüsünden çıkıp, mahalleye dönüşen yerleşim alanlarını önemsediklerini belirten Başkan Acar, "Örneğin Güzelhisarımız, eşsiz doğası ve temiz havasıyla yorucu kent atmosferinden uzaklaşmak isteyenler için adeta bir cennet konumunda. Güzelhisar’ın yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Foça’nın Kozbeylisi yâda Seferihisar’ın Şirince’sinden aslında hiçbir farkı yok. Güzelhisar, tarih kültür ve doğanın buluştuğu, eşsiz bir coğrafyada kurulmuş. Geçmişi Aliağa’dan bile eski olan Güzelhisarımız gerçekten çok derin bir tarihe sahip. Örneklemek gerekirse Güzelhisar’da asırlara meydan okuyarak günümüze ulaşmayı başarabilmiş tarihi Balaban Paşa Cami adını 1320 yıllarında Güzelhisar’ı feth eden Saruhanlı Beyliği komutanlarından Balaban Paşa tarafından almış. Balaban Paşa Cami’nin bahçesinde birbirinden eşsiz nitelikte taşları tarihi olan mezarlar yer alıyor. Yine Güzelhisarımızda tarihi değeri en az Balaban Paşa Cami kadar olan Ali Ağa Camisi’de bulunuyor. İşte biz bu iki tarihi Camiyi de Aliağa Belediyesi olarak aslına sadık kalmak suretiyle restore ediyoruz” şeklinde konuştu.
ACAR’DAN PROJE MÜJDESİ
Başkan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzelhisar’ın çevre düzenlemesini şimdilik bitirdik. Şimdilik diyorum çünkü Güzelhisar’ı cazibe merkezi haline getirme hedefimiz çerçevesinde orada sürpriz bir projemizi daha gerçekleştireceğiz. Güzelhisar’ı daha da güzel kılacak olan sürpriz projemizin insanların tatil günlerinde Güzelhisar’a gitmesine vesile olacağına inanıyoruz. Ancak şimdilik ihalelerini gerçekleştirdiğimiz tarihi camilerin restorasyon çalışmalarına yoğunluk vermeyi planlıyoruz. Güzelhisar’ın tarihine yönelik yazılı ve görsel alanda çok ciddi tanıtım çalışmaları yapacağız. Ayrıca bugün dibek kahvesiyle tanınan Kozbeyli ya da şarabı ile tanınan Şirince örneği gibi bizde Güzelhisar’a ve bölgemize özgü yöresel lezzetleri ön plana çıkaracağız.”