Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, 8 Eylül Cuma günü İstanbul Atatürk ve Antalya Havalimanlarını 277 bin yolcunun kullandığını açıkladı.

2017 yılında ciddi bir sıçrayış gerçekleştiren havacılık sektöründe uçuş rakamları yüzleri güldürmeye devam ediyor. Yaz sezonunda havayolu şirketlerinin doluluk oranlarında ciddi oranda artışlar yaşandı. Havalimanındaki uçuş trafiği verileri de buna paralel olarak gerçekleşti.

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, yaz sezonunun en yoğun geçtiği İstanbul Atatürk ve Antalya Havalimanlarının 8 Eylül Cuma günü yolcu ve uçuş trafiğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı Twitter adresinden açıklama yapan Ocak şunları söyledi:

“Atatürk Havalimanı’nda 08.09.2017 Cuma günü 150 bin 571 yolcuya hizmet sunuldu. İniş kalkış yapan uçak sayısı bin 469 oldu. Hareketliliğin devam ettiği Antalya Havalimanımızda ise aynı gün 126 bin 694 misafirimize hizmet verildi. 721 uçak trafiği gerçekleşti.”

Açıklanan verilere göre İstanbul Atatürk ve Antalya Havalimanlarını 8 Eylül Cuma günü kullananların toplam sayısı 277 bin 265 oldu.