Spor Toto Süper Lig’de, sezonun ilk yarısını 22 puanla 9. sırada tamamlayan Mersin İdmanyurdu, ligde bulunduğu yerden memnun.
Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin İdmanyurdu’nun ligdeki durumunu değerlendirdi. Dün Gençlerbirliği ile 1-1 berabere sona eren maçın, kendileri için sonra derece önemli bir karşılaşma olduğunu hatırlatan Kahramanlı, "Eğer o maçı alsaydık, çok daha rahat olacak ve 24 puanla daha üst sıralarda yer alacaktık. Hedefimiz ilk yarı sonunda 25-26 puandı. Ancak kendi sahamızdaki iki maçta puan kaybettik. Netice itibariyle ligde ilk 10 takım arasındaki yerimizi koruduk. Bana göre ilk yarıyı iyi bir yerde tamamladık. Sonuç istediğimiz gibi oldu. Bunun için futbolcularımıza ve teknik heyetimize teşekkür ediyorum" dedi.
Ligin ikinci yarısı için 11 Ocak tarihinde Antalya’da kampa gireceklerini ifade eden Kahramanlı, "Bu ara devreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Yeni kurulan bir takımız ve bazı futbolcularımız henüz istediğimiz gibi değil. Kamp döneminde bu futbolcuların da daha verimli olacağına inanıyoruz. İkinci yarının ilk maçını İstanbul Başakşehirspor ile deplasmanda oynayacağız, sonrasında yine deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacağız. Kamp sonrası ligin ikinci yarısına da iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Ben önümüzdeki dönemin daha iyi olacağına inanıyorum. Bundan sonraki süreci yine birlik ve beraberlik içerisinde götüreceğiz. Amacımız Süper Lig’de kalıcı olmak. Bunun için herkesin desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.
"FIFA’NIN TRANSFER YASAĞI CEZASI, DOĞRU BİR KARAR DEĞİL"
Eski kaleci David Bicik’in alacakları nedeniyle FIFA’nın takıma getirdiği transfer yasağı konusunda da açıklamalarda bulunan Kahramanlı, "Bicik’in 80 bin Euro’luk alacağından dolayı FIFA’nın böyle bir kararı var. Bu konuda kulübe ne bir ihtar çekilmiş, ne bir yazı gelmiş. Federasyonun bile durumdan haberi yok. Böyle bir cezalandırma kabul edilemez. Şu an bu konuyla ilgili kesinleşmiş bir durum yok. Biz CAS’a itirazda bulunduk. Yaptığımız itiraz 22 Ocak’ta değerlendirilecek. David Bicik de o gün bizim lehimize ifade verecek. Kendisi ve avukatıyla görüştük. Kulüple ilgili böyle bir ceza talebinin olmadığını anlatacak. Avukatlarımız tüm girişimleri yapıyor. Yasağın kalkmasını ümit ediyoruz. Haksız bir cezaya çarptırıldık. Bunun düzeltileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
"TFF’NİN KARARI, REKABETİ ARTTIRACAKTIR"
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), gelecek sezondan itibaren uygulamaya koyacağı yabancı oyuncu oynatmaya ilişkin yeni kuralını da değerlendiren Kahramanlı, şöyle devam etti:
"Uygulamanın iyi tarafı da var kötü tarafı da. Bu karar bize, Türkiye’de istenilen şekilde oyuncu olmadığını gösterdiği gibi, olanın da çok pahalı olduğunu gösteriyor. Fiyatlar çok yüksek. Bir sürü para veriyorsun ama randıman alamadığın da oluyor. Alınan karar doğru bir uygulama. Yeni kriterler de getirildi. Eğer bunlar iyi uygulanırsa faydalı olur. Alınan karar, rekabeti artıracak ve fayda getirecektir. İsteyen 11 yabancı ile sahaya çıkabilecek, tersi de olabilecek. Forma kapmak için herkes elinden geleni yapacak."
Kahramanlı, bunun dışında kulüplerin, özellikle Anadolu kulüplerinin borçlarıyla ilgili de bir çalışma yapılması gerektiğini belirterek, kulüplerin bu kadar borçla bu işi yürütmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.