Türkiye Basketbol Ligi 5. haftasında bugün oynanacak Samsunspor Basketbol - Gemlik Basketbol maçı öncesi Samsun Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Samsunspor Basketbol Koçu Gökhan Taştimur, "Ligde henüz galibiyetle tanışamadık. Bu sezon mütevazi bir kadroyla yeniden parkelerde Samsunspor'un adını tekrar yaşatmak için burada mücadele ediyoruz. Temsil ettiğimiz armanın bilincindeyiz. Bu denli potansiyeli olan bir şehirde iyi izler bırakmak istiyoruz. Takıma önemli bir takviye daha yaptık. Ante Delas, tecrübesiyle bize çok önemli bir katkı sağlayıp, sahada da takımımıza ivme kazandıracaktır. Bugün oynanacağımız Gemlik Basketbol maçıyla birlikte ilk galibiyetimizi alıp, ardından seri galibiyetler çıkışa geçmek istiyoruz" dedi.

TARAFTARIMIZA ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUZ

Tüm sporseverleri bugün oyananacak müsabakaya davet eden Koç Gökhan Taştimur, "Samsunspor her anlamda gerçekten oldukça profesyonel yönetiliyor. Bu şehirde kurduğum hayallerin gerçekleşebilmesi için gereken altyapı bu kulüpte fazlasıyla var. İnanıyorum ki uzun vadede tüm Samsunlu sporseverlerin takdir edeceği bir takım oluşturacağız. Samsunspor bayrağını basketbolda da en iyi şekilde dalgalandıracağız. Çıkışa geçmek için önümüzde önemli bir maç var. Taraftarlarımıza ilk galibiyetimizi hediye etmek istiyoruz. Bu önemli günde Samsunsporluları da destekleri için salona bekliyoruz. Bu takımın bu seyirciye çok ihtiyacı var. Bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

TALİHSİZ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Samsunspor Basketbol'da sezon başı geçirdiği sakatlık sonrası yaşanan süreçle alakalı bir açıklama yayımlayan Recep Solak hakkında da açıklamalar yapan Koç Gökhan Taştimur, "Recep'in açıklamalarını okudum. Talihsiz açıklamalarda bulunmuş. 7 Ekim'de gerçekleşen ameliyatında, Samsunspor üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdi. Ben de o tarihlerde şehir dışında olduğum için, hem Recep'i hem de babasını arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bugün Gökhan Taştimur'u kime sorsanız, her zaman sporcusunun hakkını ön planda tutan bir hoca olarak ifade edeceklerdir. Kendisine sunduğumuz hiç bir teklife yanaşmaması ve Samsunspor'u zora sokmak istemesi, hem spor ahlakına hem de etiğine uygun davranışlar olmadı" diye konuştu.

Mustafa TOGUR