Aydın’ın Nazilli ilçesinde Prof. Dr. Yumni Sezen, Nazilli Türk Ocağı’nda “İslam Dünyası ve zaafları” konulu konferans verdi.
Toplantıya Türk Ocağı Yönetim Kurulu ve Üniversiteli gençler katıldı. İslam Dünyasının şuan ki anki durumu hakkında genel hatlarıyla değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Sezen, “Dinler arası diyalog, iddia ve zannedildiğinin aksine İslam süzgecinden geçemeyecek durumdadır. İddialar saptırmadır. Türk Milletinin ve İslam aleminin hiçbir derdine deva olmayacak bir anlayıştır. Hıristiyan’a hoş görü Müslüman’a tuzak şeklinde gelişen bu diyaloga, olanları göz önüne alarak Hıristiyanlığı Müslüman’a sevdirme faaliyeti olarak da bakabiliriz. Neresinden bakılırsa bakılsın dinler arası diyalog Müslüman için bir çıkmaz sokaktır” dedi.
4 VARLIK VE YOKLUK SAVAŞI
Türkler tarih boyunca 4 defa varlık ve yokluk savaşına katıldığını hatırlatan Sezen, “Bunlardan birincisi Talas Savaşıdır. Bu savaşta başarılı olmasalardı varlıklarını kaybedeceklerdi. Talas Savaşı, Türk, Çin, İslam ve dünya tarihi-medeniyetinde önemli etkiler bıraktı. Çinliler Talas yenilgisinin ardından 20. yy.a kadar Tanrı Dağları batısına geçemediler ve Batı Türkistan Çin tehlikesinden kurtuldu. İkincisi Haçlı Seferleridir. 2 asır devam eden bu seferlerde Türkler kendilerini ve İslam inancını yok etmek isteyen Hıristiyan gücüne karşı Kılınçarslan ve Selahattin Eyyubi gibi kahramanlarıyla bu saldırılara karşı koymuştur. 3. sü ise Çanakkale’dir. Burada yine kendisini ve İslamiyeti ortadan kaldırmak isteyen birleşik Haçlı gücüne karşı inanılmaz bir savunmayla zafer kazandı. 4. sü de Kurtuluş Savaşıdır. Bu savaşta Türkler Batılı güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla beraber Türk Milleti varlığını ortadan kaldıracak bu saldırıyı kahramanca mücadele ederek bu tehdidi ortadan kaldırmıştır” ifadelerini kullandı.