Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile yarın MATSO Otogar Toplantı Salonu’nda 2015 yılında BAKA tarafından verilecek olan 17 milyon TL hibe desteklerinin anlatılacağı seminer düzenleyecek.
MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, BAKA tarafından 2015 yılında verilecek olan hibe desteğinin 17 milyon TL olduğunu belirterek, üyelerin bu desteklerden faydalanmasını istediklerini söyledi. BAKA’nın, Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ile istihdama katkı sağlanması amaçlarına yönelik olarak destek sağladığını kaydeden Boztaş, oda üyeleri, STK ve kamu kurumlarını 2015 yılı desteklerin anlatılacağı seminere davet etti. Toplantı sonunda uzmanlar tarafından 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı proje hazırlama eğitimi de verileceğini kaydeden Boztaş, "Eğitimde, fikrin projeye döndürülmesi, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci, başvuru formu, eklerin doldurulması, kabul görecek projelerle ilgili bilgiler verilecek" dedi.
Boztaş, hibe destekleri için projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 10 Nisan 2015, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 17 Nisan 2015 saat 17.00’ye kadar olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.