Antalya’da yapılan 3. Avrupa Şampiyon Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, genel klasmanda, büyük, genç ve yıldız bayanlarda Avrupa Şampiyonu, yıldız erkeklerde ise Avrupa Üçüncüsü oldu.
Antalya Belek’te 37 ülkeden 221 kulüpten 850 sporcunun katılımıyla yapılan 3. Avrupa Şampiyon Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda İstanbul Büyükşehir sporcuları başarılı bir performans ortaya koyarak 4 takım şampiyonluğu, 1 de takım 3.’lüğüne imza attı.
Büyük bayanlarda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak takım halinde Avrupa Şampiyonu olan sporcuların almış olduğu dereceler şöyle:
49 kilo: Rukiye Yıldırım (Birinci).
53 kilo: Hatice Kübra Yangın (İkinci)
46 kilo: Songül İlk (Üçüncü)
67 kiloB Nur Tatar (Üçüncü)
Büyük erkeklerde 1 gümüş 2 bronz madalya alan sporcuların almış olduğu dereceler şöyle:
80 kilo: Berkcan Süngü (İkinci)
54 kilo: Mert Erdoğan (Üçüncü)
87 kilo: Serdar Akın (Üçüncü)
Yıldız bayanlarda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alarak takım halinde Avrupa Şampiyonu olan sporcuların almış olduğu dereceler şöyle:
33 kilo: Bilge Berçem Sustam (Birinci)
+59 kilo: Elif Zengin (İkinci)
55 kilo: Tuba Donukara (İkinci)
51 kilo: Eda Yümlü (Üçüncü)
Yıldız erkeklerde 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak takım halinde Avrupa 3.’sü olan sporcuların almış olduğu dereceler şöyle:
52 kilo: Nesim Küskü (Birinci)
49 kilo: Ahmet Küskü (İkinci)
37 kilo: Görkem Polat (Üçüncü)
Genç bayanlarda 1 altın ve 1 bronz madalya alarak takım halinde Avrupa Şampiyonu olan sporcuların almış olduğu dereceler şöyle:
55 kilo: İlayda Yılmaz (Birinci)
59 kilo: Aleyna Yılmaz (Üçüncü)