BARTIN (AA) - Bartın’da, yalnız yaşayan yaşlı kadının 4 bin 600 lirasını gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlıdan biri tutuklandı.

Merkeze bağlı Güzelcehisar köyünde 76 yaşındaki Nevriye Görücü'nün evine giren yüzü maskeli bir kişi, ev Görücü'yü bıçakla tehdit ederek yatak odasındaki çelik kasadan 4 bin 600 lirayı aldı. Zanlı, Görücü'nün ağzını ve ayaklarını bantlayarak kaçtı. 

Görücü'nün kendi çabasıyla kurtulup çevredekilerden yardım istemesi üzerine eve gelen jandarma ekipleri, inceleme yaptı. Jandarmanın çalışması sonucu K.S.A, M.K. ve H.K. gözaltına alındı.

Zanlılardan H.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer şüpheliler K.S.A. ve M.K tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan H.K'nin yaklaşık bir ay önce Görücü’nün evinin çatısını tamir ettiği öğrenildi.  

- "Beni öldürecek diye çok korktum"

Eşi Ahmet Görücü'nün 2 yıl önce hayatını kaybetmesinden sonra yalnız yaşamaya başlayan Görücü, gazetecilere yaptığı açıklamada, evin önünden gelen ses üzerine torununun geldiğini zannederek kapıyı açtığını söyledi.

Yüzü maskeli kişinin evine girerek boğazına bıçak dayadığını belirten  Görücü, şunları söyledi:

"Önce benden borç para istedi, ben de parayı dışarıda bir yere sakladığımı söyledim ama inanmadı. Bana 'para yatak odandaki kasanda. Orayı aç' dedi. Kasayı açıp para vermek istediğim sırada para bulunan poşeti elimden aldı. Hırsız, koli bandı ile ağzımı ve ayaklarımı bantlayarak kaçtı. Ben de bir süre uğraştıktan sonra bantları çözdüm, ardından komşularımdan yardım istedim. Beni öldürecek diye çok korktum."