Samsun’da sokağın nabzını tutan Samsun Canlı Haber TV ekibi, bu kez de vatandaşlara, "İnternet deyince aklınıza neler geliyor?" diye sordu. 

Samsunlular bakın bu soruya ne cevapları verdi:

ARTIK İNTERNETTE HER ŞEYİ BULABİLİYORUZ
Soner DİKMEN: “İnternet deyince aklıma sosyal platform geliyor. Videolu içerikler ve hızlı erişim geliyor. Çünkü internette artık her şeyi bulabiliyoruz. Aklımıza takılan tek bir kelimeye kadar artık internetten bakıp araştırıyoruz. İnternet aklımıza gelen ve gelemeyen her şeyi bünyesinde bulunduruyor. O yüzden internet dedim düşündüğümüzden fazlası geliyor.”

İYİSİ VAR, KÖTÜSÜ VAR
Ahmet ASLAN: “Bunun iyi yönü ve kötü yönü var. İnternette iyiyi alırsan iyi, kötüyü alırsan kötü. Artık her türlü platformları orada bulmak mümkün. Bunu iyi değerlendirebilirsek müthiş derecede sınırsız imkânımız var. Önceden böyle bir şansımız yoktu. O yüzden internet deyince aklıma her şey geliyor.”

İNTERNET İÇİN DÜNYA DİYEBİLİRİM
Leyla UZUN: “Aslında aklıma birçok şey geliyor. Çünkü erişim gücü sınırsız denilecek kadar fazla. İnternet artık hayatımızın vazgeçilmesi haline geldi. Evde oğlum internette dolaşmayı çok seviyor. Bir ihtiyacımız olduğunda adım atmamıza bile gerek kalmıyor. Ne istersek ayağımıza geliyor. O yüzden kısaca özetlersek internet için dünya diyebilirim.”

HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLMUŞ DURUMDA
Nuri TÜRKER: “Benim aklıma iletişim geliyor. Çünkü en güncel haberleri ve videoları oradan takip edebiliyorum. Mesela adres bulmak istediğimde ilk bacağım yer internet olur. İnsanlara çok kolaylığı var. Zaten hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Her türlü içerik erişim mevcut.”

İNTERNETİ KÖTÜ YERLERDE KULLANIYORUZ
Ömer DURSUN: “İnternetin hayatımıza çok büyük katkıları ve faydaları var. Fakat biz bunun değerini bilmiyoruz. Kötü yerlerde kullanıyoruz. Şu an gençlerimiz interneti olumsuz yönde kullanıyor. Bizde bir yetişkin olarak çocuklarımızı bu durumdan korumuyoruz. Dediğim gibi, faydası çok çok iyi ama iyi yönde kullanılırsa. Bir anne ve baba olarak çocuklarımıza sahip çıkalım. Gereken önlemleri alalım.”

İNTERNET ÇAĞINDA YAŞIYORUZ
Hüseyin ARICI: “Şu an aklıma her şey geliyor. Uzaya yolculuk bunların en uç noktası olarak örnek verilebilir. Alışveriş, bilmediğimiz şeyleri öğrenmek gibi şeyler. Bu örneklerin zaten bir sınırı yok. Fakat sınırsız erişim, sınırsız bilgi. Bunlar insanlar için bir lütuf. Gitmek istediğimiz yeri bile internetten beğenip seçip gidiyoruz. Bunun ötesinde bir şey var mı? İnternet çağında yaşıyoruz. O yüzden internet için kolay erişim diyebilirim.”

TİCARETİ BİTİRDİ
Şevket ARAN: “Aklıma ticaret, güncel haberler, spor haberleri gibi şeyler geliyor. Fakat internet ticareti bitirdi. Mesela birisi dükkâna geliyor ve bir pantolon deniyor. O kişi buradan almıyor aynı ürünü eve gidip siteden alıyor. Kitabı inceliyor gidip ucuz diye kitabı internetten alıyor. Oradaki insanların elemanı yok, vergisi yok. Olan yine bizim gibi esnaflara oluyor. Her şey kolaylaştı ama internetle birlikte bazı şeylerde olumsuz etkileri görebilirsiniz.” 

HAYATIMIZDA OLMASINDAN MEMNUN DEĞİLİM
Fatma KURT: “İnternet, hayatımıza gireli insanlık bitmiş durumda. İnsanlar artık bir birinden uzaklaştı. Kimse kimseyi tanımıyor. Herkesin elinde bir telefon. Kafasını kaldırıp selam dahi veremiyor. Ben zaten internet kullanmıyorum. Kullanmakta istemiyorum. Önceden mektuplar vardı. Şimdi bunlar artık yok. O yüzden ben internetin hayatımızda olmasından memnun değilim.”

Röportaj: Atilla PIÇAK - Havanur SUBAŞI