Türk Eczacılık Günü nedeniyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) bilimsel ve sosyal etkinlik düzenlendi.
YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde 14 Mayıs Türk Eczacılık Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Eczacılık Fakültesi ile Van Eczacılar Odası’nın düzenlediği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Yılmaz’ın yaptığı etkinlikte Eczacılar Odası Başkanı Naman Mızrak’ta bir konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından 14 Mayıs Türk Eczacılar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Eczacılık Fakültesi’nin kısa sürede teşkilatlanıp öğrenci almaya başladığını söyledi. Türkiye’deki diğer örneklere bakıldığında kısa sürede öğrenci almalarının büyük bir başarı olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Battal, “Tabiki bazı eksikliklerimiz var. Ama bunları olanca hızıyla çözmeye çalışıyoruz. Her geçen gün kadromuz daha da genişliyor. Bundan sonrada yönetim olarak vereceğimiz destekle gerek alt yapı gerekse de akademik kadro anlamında tüm eksiklerimizi tamamlamış olacağız. Biz eczacılık fakültesinin öneminin farkındayız, zira burada yetiştireceğimiz öğrenciler sağlık hizmetlerinin önemli ayaklarından biri olan eczacı olarak ülkemize hizmet edecekler. Verdikleri bu önemli hizmet dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına ve özellikle eczacılarımıza çok teşekkür ediyorum. Tekrar eczacılık gününüzü kutluyorum” dedi.
Bir gün sürecek ve çok sayıda bilimsel sunumun yapılacağı etkinlikte ilk sunumu “Eczacılık Tarihi” başlıklı sunumu ile Türk Eczacılık Tarihi Araştırmalarıyla tanınan Mert Sandalcı yaptı.
Etkinlik açılışına YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, eczacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.