Uşak Belediyesi Atatürk’ün ölümünün 77. Yıldönümü nedeniyle önemli bir etkinliğe imza attı.
Bu kapsamda Türkiye Çiçekçiler Federasyonu, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Uşak Fotoğrafçılar Odası, ve Uşaklı meslek örgütleri Atatürk Anıtı önünde 50 bin karanfille Türk Bayrağı yaptılar. Ankara’da çiçeklerle yapılan Türkiye haritasıyla birlikte bir ilk teşkil eden organizasyona Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katıldı. Cahan çiçekler ile Türk Bayrağı oluşması adına karanfil dikerek çalışmaya aktif katkı sağladı.
Ülkemizin düşman işgalinden kurtarılmasında liderlik yapan Mustafa Kemal Atatürk’ü en güzel şekilde anmak için böyle bir etkinliğe imza attık” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizde Türkiye Çiçekçiler Federasyonu ve Fotoğrafçılar Odası işbirliğiyle güzel bir çalışma yaptık. Esnaf Odaları Birliği ve Fotoğrafçılar Odası bizlere Atatürk’ün ölüm yıldönümünde 50 bin çiçekle Türk Bayrağı yapmak istediklerinde bizde heyecan duyduk. Biz de belediye olarak bu çalışmada katkı sağlamak istedik. Gün itibariyle başlayan çalışmamıza ilimizden ve farklı şehirlerden çiçekçi kardeşlerimiz katılım sağladı. Burada güzel bir eseri ortaya çıkardık. Yapılan bu çalışma Türkiye’de ilk olma özelliğini taşımaktadır” diye konuştu.
Uşak’ta yapılan çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu belirten Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Muharrem Çağlar ise etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını iletti.
Çağlar, “Bize bu konuda bir haber geldiğinde çok heyecanlandık. Uşak böyle bir etkinlikle 81 ile örnek olmuştur. Bu çalışmanın başka kentlerde olmasını da arzu ediyoruz. Bu nedenle Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Fotoğrafçılar Odası Başkanı Öner Önal ise bu tür çalışmalar ile kentin adını duyurduklarını ifade ederken şunları kaydetti: “Biz bu çalışmayı geçen yıl Anıtkabir’de birçok ilin ortaklaşa çalışmasıyla yaptık. oradaki çalışmadan etkilendik ve bu çalışmanın ilimizde olmasını istedik. Belediye Başkanımız da bizi bu konuda kırmadı ve bir ilki gerçekleştirmemize vesile oldu. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederiz”