Kültür Bakanlığı Bursa İl Halk Kütüphanesi, modernizasyon ve güçlendirme çalışmaları dolayısıyla Çakırhamam’daki Merkez Bankası eski binasına taşındı.
Bursa İl Halk Kütüphanesi, Merkez Bankası’nın hiçbir ücret talep etmeden 2016 yılının Haziran ayına kadar tahsis ettiği binaya 30 bin günlük kullanılan, 30 bin de müracaat kitabını taşıdı. Kütüphane, aynı anda 150 kişiye hizmet verebilecek şekilde bugünden itibaren yeni yerinde faaliyete başladı. Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, 1980 yılında İpekçilik’te faaliyete açılan binada güçlendirme ve modernizasyon çalışmaları yapılacağına dikkat çekerek, "Kültür Bakanlığı uzmanları tarafından projelendirmesi yapılan Bursa İl Halk Kütüphanesi’nin yakında inşaat ihalesi gerçekleştirilecek. Merkez Bankası, hiçbir ücret talep etmeden kütüphanenin geçici olarak faaliyetini sürdürebilmesi için Çakırhamam’da boş duran eski binalarını 2016 yılının Haziran ayına kadar Kültür Bakanlığı’na tahsis etti. Bugünden itibaren kitap meraklıları İl Halk Kütüphanesi’nin hizmetini Çakırhamam’daki otobüs durakları karşısında yer alan eski Merkez Bankası binasından alabilirler. Geçici hizmet verilecek bina öğrenciler ve vatandaşlarımız için ulaşımı çok daha kolay bir mevkide. 150 kişilik kapasitenin daha fazla kullanılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Kütüphane yetkilileri, depoda müracaat eserleri olarak bulundurdukları 25 bin kitabın yer yokluğundan yine kutulu vaziyette muhafaza edildiğini, günlük kullanımda olan 30 bin eserinse 3 bölümde okuyucuların istifadesine yeni yerinde sunulduğunu belirtti. Ödünç salonu, çocuk bölümü ve yetişkin salonundan oluşan yeni mekanda aynı anda 150 okuyucu hizmet alabilecek. İpekçilik Caddesi’ndeki İl Halk Kütüphanesi binası, güçlendirme ve yenileme çalışmalarının ardından 1.5 yıl sonra eski yerinde hizmete devam edecek. Kütüphaneyi yeni mekanında ziyaret eden vatandaşlar, yeni yeri beğendiklerini, Merkez Bankası binasının kütüphane için uygun olduğunu belirterek, duydukları memnuniyeti dile getirdi.