Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce (DÜKSAM), Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Şehit Nesrin Ünügür İlkokulu’nda eğitim gören mülteci çocuklara battaniye yardımında bulunuldu. DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete, çocukların kışlık kıyafetlere ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, duyarlı vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.
DÜKSAM tarafından, mülteciler için başlatılan battaniye kampanyası çerçevesinde 210 battaniye toplandı. Toplanan battaniyeler, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Şehit Nesrin Ünügür İlkokulu’nda eğitim gören mülteci çocuklara dağıtıldı. Battaniye dağıtımı öncesinde açıklamalarda bulunan DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete, “Yoksullarla Dayanışma Haftası” çerçevesinde kampanya başlattıklarını belirterek, sosyal yardımlaşmanın ve dayanışmanın yöne insanının kültüründe olan çok önemli bir gelenek olduğunu ifade etti. Bu kültürü yaşatmak ve farkındalık oluşturmak istediklerini anlatan Mete, "İnşallah bu bir başlangıç olacak. Çocuklarımızın daha acil ihtiyaçları varmış. Üniversite olarak diğer konularda da yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.
"MÜLTECİ ÖĞRENCİLER OKULA GELEMİYOR"
Okul Koordinatörü Tuncay Yerlikaya ise, okullarında 320 mülteci öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çekerek, "Tabii ki battaniye acil bir ihtiyaç olarak önümüzde duruyordu. Ancak çocuklarımızın maddi ve manevi desteğe ciddi anlamda ihtiyaçları var. Şu anda acil olarak mont, kaban, bot gibi kışlık giysilere ihtiyacımız var. Gıda konusunda bazı aileler ciddi sıkıntılar yaşıyor" diye konuştu.
Yaklaşık 250 mülteci öğrencinin kayıtlı olmasına rağmen okula gelemediğine de işaret eden Yerlikaya, “Bunun nedeni de servis problemi. Uzak semtlerde oturdukları için gelemiyorlar. Diyarbakır Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Bu sorunun kısa sürede çözüleceğini umuyoruz” şeklinde konuştu.