ORDU (AA) - Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR tarafından düzenlenen 11. Hazır Giyim Dikiş Makinesi Operatörlüğü kursundan mezun olan kursiyerler, belgelerini aldı.

Fatsa Kültür Sarayında düzenlenen sertifika törenine, Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, daire amirleri, kursiyerler ve yakınları katıldı.

 

Fatsa TSO Başkanı Karataş, kursta dikilen elbiseleri ihtiyaç sahibi bin 500 çocuğa hediye ettiklerini belirterek, "Bu kurslar ilçemizin gelişimi açısından çok önemli. Bu kurslardan mezun olan arkadaşlarımız hemen yarın işe başlayacak ve kalifiyeli tekstil işçisi olacaklar. Kursumuz İŞKUR destekli olduğu için kursiyerler günlük 25 lira kazanarak evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşadı" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Kaymak ise İŞKUR'un istihdama önemli katkısını olduğunu ifade ederek, "İŞKUR'un isminin olduğu her yerde istihdam vardır. Ordu'da İŞKUR'un açtığı 18 kursun 10'u Fatsa'da veriliyor. Bu anlamda Fatsa'yı önemli görüyorum. Ben Fatsa'da daha çok kurs açılsın ve istihdam olsun istiyorum. Bu anlamda yetkililere seslenerek buna dikkat çekmek istiyorum. Ordu'da sokaklardan kurumların temizliğine kadar İŞKUR'un emeği var. Çünkü geçici işçilerimiz bizim üzerimizden kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılmakta" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.