Nijeryalı genç sanatçılar Abuja’da gerçekleştirilen Life in My City sanat festivalinde eserlerini sergiledi.

Nijeryalı genç sanatçılar başkent Abuja’da gerçekleştirilen Life in My City sanat festivalinde eserlerini sergiledi. Uluslararası Konferans Merkezi’nde açılan sergide genç sanatçıların aşırı gerçekçi, soyut ve izlenimci sanat eserleri yer aldı. Festival Batı Afrika Ülkesi Nijerya’nın genç yetenekli sanatçılarının üretkenliğini kutluyor. Etkinlik aynı zamanda ülkedeki 11 sergi merkezinde yılda bir kez sergilenmekte olan 600 eser arasından seçilen eserlerin büyük finalini oluşturuyor. Etkinlikte işlerini sergileyen bazı sanatçılar büyük ödülü kazanmayı umuyor. Nijeryalı sanatçı Nwawunze Pedro, "Festival için ikinci kez geliyorum, ikisi de iyi geçti. Eserlerimi büyük finale çıkarttım. Bu sene daha iyi bir sonuç almayı umuyorum’’ dedi.

Festivalde görsel sanatlar yarışması, pan-Afrika fotoğraf yarışması, okul çocukları ve sanat öğretmenleri atölyeleri ve multimedya atölyesi yer alıyor. Festivalin düzenleyicilerinden Ayo Adewumi’ye göre bu etkinlik yapılmaya başladığından beri büyüyerek sınırlara erişti. Adewumi, ’’Katılımlar her yıl katlanarak artıyor. Festivalde yapılacak büyük finale 180 eser katılımı oldu. Bu sayı 140’a kadar düşürüldü fakat sayı nihayetinde büyük finale gidecek 100 seçkin esere kadar düşecek’’ dedi.

Uzun süredir devam etmekte olan bu etkinlik Nijerya’nın görsel sanatlar alanında pek çok sanatçıya zorlu anlar yaşattıysa da onların kendilerine bir kariyer oluşturmaları için bir başlangıç noktası, bir basamak oldu. Adewumi, bunun Nijerya’daki en büyük sanat etkinliği olduğunu söyledi. Yarışma ülkede 180’den fazla katılımcıyla ülke çapında 7 bölgede yapılıyor. En sonunda 100 finalist Enugu şehrindeki büyük finale gidecek. Kazananlar toplamda 11 bin dolar para ödülü kazanacak.