Kenan AŞÇIOĞLU/ ERCİŞ,(Van),() - VAN'ın Erciş İlçesi'nde yapımı tamamlanan şehirlerarası otobüs terminali törenle hizmete açıldı. Törende konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz, emeğin, üretmenin sevdası ile yürüyoruz" dedi.
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yapımı tamamlanan Erciş İlçesi otobüs terminali açılış törenine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, HDP milletvekili adayları, DBP'li ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. 11 bin metre kare alan üzerine yapılan terminalde restoran, kafe, mescit gibi sosyal tesislerde bulunuyor. Açılış töreninde konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, belediye olarak temel görevlerinin halka hizmet etmek olduğunu söyledi.
EMEĞİN ÜRETMENİN SEVDASI İLE YÜRÜYORUZ
Daha sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, zor şartlarda bile hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, "Biz, emeğin, üretmenin sevdası ile yürüyoruz. İşte en zor koşulda halkı ile birlikte üretenlerin durumu ile bu otogarı açıyoruz. 20 belediye eş başkanı tutuklandı. Bu belediyelerin halka hizmet etmemesi için, bildikleri ne kadar kalleşlik ne kadar yol ve silah varsa hepsini harekete geçirmişler. Bu zor koşullarda halk ile üretmek için vazgeçmemek bizim gücümüzden geliyor. Korkutamazlar bizi. Yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
SANDIKTA GEREKLİ CEVAP VERİLECEK
Halkın tercihini 7 Haziran'da HDP'den yana kullandığını belirten Yüksekdağ, "Van halkı tercihini bizden yaptı. Siyasi iktidar Van halkının birliğine tahammül edemiyor. Bu halkın yaptığı tercihleri sorgulayamazsınız. Van halkını daha doğru, dürüst ve namuslu olanı seçtikleri için kıskanıyorlar. Devlet irade beyanında bulunan halktan korkuyor. Halkın iradelerini tutsak etmeye çalışıyor. Onlar haklımızı kanla, ölüm ve beyaz toroslarla tehdit ediyorlar. Van halkı 1 Kasım'da gerekli cevabı sandıkta verecektir. Barış ve demokrasiden yana olan Van halkı 8 milletvekilini Van için seçecek" diye konuştu. Daha sonra otobüs terminalinin açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

FOTOĞRAFLI