Denizli’de, 15 Temmuz destanının fotoğraflarla anlatıldığı “15 Temmuz Denizli Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıldı. Bayramyerindeki 15 Temmuz Denizli Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ne Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında birçok program düzenlediklerini ifade etti.

Hain darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini belirten Başkan Zolan, “Ülkemiz üzerinde emelleri olanların bu emellerinden vazgeçmeyeceğini 15 Temmuz’un bu amaçlardan en kanlısı ve sadece bir tanesi olduğunu, gençlerimize ve halkımıza anlatmak adına bu sergiyi yapıyoruz. Milletimiz bayrağına, vatanına, ezanına ecdadının bırakmış olduğu emanete sahip çıktı. Biz bin yıldır bu topraklarda var olduk ve var olmaya devam edeceğiz. Bu topraklar üzerinde medeniyetler kuruldu, medeniyetler yıkıldı. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu topraklar üzerinde oyunlar oynamaya devam edecekler. Bu toprakları vatan yapmanın en önemli yolu da can vermektir. Vatan için millet için çalışmaktır, mücadele etmektir” dedi.

Konuşmaların ardından Denizli ve Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan kahramanlıkların anlatıldığı ve 80 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı yapıldı.