Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, son 10 yılda 5 bin 490 derslik yapıldığını söyledi.

Selamet, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geleceği için eğitime çok önem verdiklerini ifade etti. Eğitimde kalitenin artması için öncelikli hedeflerinin öğrencilerin 20-25 kişilik sınıflarda ders görmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Selamet bunun için hayırseverlerin de desteğiyle Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un olağanüstü gayretleriyle okul yapımı çalışmalarına hız verdiklerini dile getirdi. Selamet, Adana'ya Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan itibaren 2003 yılına kadar yani 80 yılda 7 bin 935 derslik yapıldığını belirterek, "Ancak son 10 yılda tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da eğitimde adete şaha kalkılmıştır. 80 yılda 7 bin 935 derslik yapılırken son 10 yılda 800 milyon liraya 5 bin 490 derslik yapılmıştır. 10 yıl önce çocuklar 80 kişilik sınıflarda eğitim görürken bugün sınıflarda en fazla 35-40 kişi bulunmaktadır. Bu aynı zamanda eğitimdeki kaliteyi de artırmıştır" dedi.

Adana'da derslik sayısını yukarıya çeken mahallelerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göçle gelen ailelerin bulunduğu mahallelere olduğuna işaret eden Selamet şöyle devam etti:

"Biz göçü bahane etmeyip bu mahallelere daha fazla okul yaparak sınıflardaki öğrenci sayılarını daha da aşağıya çekmeyi planlıyoruz. Çünkü bizim geleceğim bu çocuklarımıza bağlı. Onlar ne kadar iyi eğitim alır vatanına milletine sadık, ahlaklı bir gençlik olursa Türkiye o kadar huzura kavuşur ve dünyada sözü geçen bir ülke haline gelir. Bu nedenle eğitimde bir tane bile ferdi feda edemeyiz."

Eğitime yapılan yatırımla birlikte sınıflardaki öğrensi sayısının sürekli düştüğünü sadece 2013 yılında 200 milyon lira para harcanarak bin 400 derslik yapıldığını, hala yapılmaya da devam edildiğini anlatan Selamet, hep birlikte eğitime katkı sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.