Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği’nin 5’inci maddesinde belirtilen ve Kayseri genelindeki hastanelerin acil servisleri ile ambulans servisi arasındaki koordinasyon ve hizmet standartlarını belirlemek üzere, Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu’nun (ASKOM) 23’üncü Olağan Toplantısı düzenlendi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği A Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Yılmaz, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Halit Sipahioğlu, Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Özgür Manav, Komuta Kontrol Merkezi ASKOM Sorumlusu Dr. Elif Mucuk ve İstasyon sorumluları katıldı.
Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin 2014 yılı İstatistikleri bir sunumla değerlendirildi. Hastaneler ve kurumlar arası yapılan hasta sevklerinde kullanılan sevk formlarının düzenlenmesindeki aksaklıklar üzerinde görüşülen toplantıda, Kayseri’de yoğun bakım yataklarının doluluk oranları dile getirilerek terminal dönem bakım merkezlerinin kurulup kurulamayacağı konusunda ve daha kaliteli ve verimli acil sağlık hizmeti sunabilmek için görüş alışverişinde bulunuldu.