Denizlispor Kulübü Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, teknik direktör Özcan Bizati’nin istifasını kulübün menfaatleri için kabul etmediklerini söyledi.
PTT 1. Lig takımı Denizlispor’da dün sabah saatlerinde Özcan Bizati’nin futbol şube sorumlusu Mehmet Ekizler ile görüşerek alacaklarının ödenmesinin ardından takımın önünü açmak için görevi bırakabileceği kaydedildi. Bu görüşmenin ardından yönetim kurulu toplanırken, toplantıdan oy birliğiyle Özcan Bizati ile devam kararı çıktı. Yönetimin kararı tartışılırken, başkan Hasan Kıbrıslıoğlu, alınan kararın kulübün menfaatleri doğrultusunda olduğunu söyledi.
Yönetim olarak önceliklerinin mali disiplini sağlamak olduğunu belirten Kıbrıslıoğlu, "Yönetim kurulunda ne yapacağımızı uzun uzun konuştuk. Mantıklı bir çerçeveden Özcan Bizati hocamızla yola devam etme kararını oy birliğiyle aldık. Bu kararı alırken de kulübümüzün üstün menfaatlerini düşündük. Biz mali disiplinden asla taviz vermeyeceğimizi hep söyledik. Elbette sportif başarıyı da yakalamamız gerekir. Bu konuda ikinci yarı için gerekli çalışmaları yapacağız. Özcan Hoca’nın vereceği transfer listesinden bütçemize uygun futbolcu bulursak alarak ikinci yarı daha iyi olacağız" dedi.
Kendilerinin hem borç ödediğini hem de sportif başarıyı yakalamak istediğini kaydeden Kıbrıslıoğlu, "Geldiğimizden bu yana önemli bir borcu erittik. Ancak bu dönemde sportif başarıyı tam olarak yakalayamadık. Belki ilk yarıyı 25 puanla kapatabilirdik ancak hiç hesapta olmayan yenilgiler aldık. Artık önümüze bakacağız. UEFA kriterleri de bizi etkiliyor. Borcumuzu en minimum seviyeye indirmemiz gerekir" diye konuştu.