Bayburt’ta 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde Hacı Bayram Koman, adaylık başvuru formunu Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal’a teslim etti.
Bayburt Ak Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve Kadın Kolları Başkanı Müge Köse ve partililer katıldı.
Milletvekili aday adayı Koman burada yaptığı açıklamada, “Ben de bugüne kadar devlet kademelerinde bulunduğum her görevde ülkeme, Bayburt’a ve Bayburtluya hizmet etmeyi kendime görev edinmiş ve bu toprakların bir çocuğu olarak hizmetlerimi zirveye taşımak gayesiyle bu ulvi yarışta yola çıktım” dedi.
HACI BAYRAM KOMAN KİMDİR?
1971 yılında Bayburt’ta doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini Bayburt’ta tamamladı. 1988 yılında Polis Akademisine girip 1992 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Polis Akademisini bitirdiğim tarihten itibaren 23 yıl boyunca Ankara İlinde Başta Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, Polis Akademisi Başkanlığı’nda, Başbakanlık’da ve 14 yıl Türkiye Büyük Millet Meclisinde çeşitli görevlerde bulundu. Bu sırada Türkiye’de ve Yurtdışında Başta Terörle mücadele ve İstihbarat konusunda çeşitli eğitimler gördü. Ayrıca Başbakanlık bünyesinde bulunan Devlet lisan okulunu başarıyla bitirdi. Aktif olarak Türkiye Futbol Federasyon’unda 9 yıldır temsilcilik görevini yürütüyor.