Samsun'da yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda akıllı şehir uygulamaları kapsamında genişletilen fakat trafik yoğunluğunda artış yaşanan kavşakta yeniden çalışmaların başlamasına tepki göstererdi. Kanal S mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "Plansız çalışmanın bedelini biz ödüyoruz" yorumunda bulundu.

'PARALARIMIZ HEBA OLUYOR'

Mustafa MIRIK: Bu aylarda yapılacak şeyler değil. İnsanlar sıkıntı çekiyor. Kavşaklardan dolayı da trafikte olanlar zor durumda kalıyor. Bu trafik çalışmalarını beğenmiyorum, memnun da değilim. Paralarımız heba oluyor. Böyle bir şey olamaz. 

'AKLIMA YATMADI'

Bayram DEDE: Benim aklıma yatmadı bu durum. Bu yapılanların nasıl faydası olduğunu anlayamadım. Özellikle Liman'nın olduğu kavşak çok büyük, yolun yarısını kaplıyor. Örneğin ben işim dolayısıyla gece nöbetinden döndüğümde o lambalar yanmasa direkt bir yere çarpma olasılığım çok yüksek. Kısacası bu akıllı kavşak uygulaması pek de aklıma yatmadı. 

'TAMAMEN BİR KÜLFET'

Selma ÇETİNKAYA: İkinci defa yapılıyor olsa tamamen bir külfet. Gereksiz bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bir defa yapıldığında yeterli olmalıydı. 

'ZOR DURUMA SOKUYOR'

Yüksel KANBAY: Devletin parası çok demek ki böyle bir masraf yapıyorlar. Trafik akışından da görüldü üzere, bu kavşaklar tamamen trafiği zor duruma sokuyor.

'FATURA BİZE KESİLİYOR'

Nihat ONAT: Yeni yapılan bir şeyi tekrar yapılmasından memnun değilim. Bunların faturası size bize kesiliyor. 

'HALKTAN ÇIKIYOR'

Hatun ONAT: Ben bu yeniden kavşak düzenlemesine olumlu bakmıyorum. Bunların hepsinin parası halktan çıkıyor.

'İŞ BİLMEZLİK'

Orhan GÖREN: Biz 19 Mayıs ilçesinde oturuyoruz. Akıllı kavşak uygulamasını beğeniyorum ama ikinci defa yapılmasını tamamen iş bilmemezlik olarak görüyorum. İş başında olan bazı arkadaşların dikkatsizliği diyebilirim. Devletimizin son 5 senedir en büyük sıkıntısı bu aslında. Bize bazı hizmetlerin ödemesi çok pahalıya mal olabiliyor. 

'PLANLAMA İYİ YAPILMALIYDI'

Dudu DOĞAN: Zaten baştan düzensizdi. Eski hali daha güzeldi, iki araba rahatlıkla geçebiliyordu. Şimdi ise kaza olma riski daha fazla. Atakent'in oralar da aynı böyle. Geniş yollar daraltıldı, ben bu duruma bir anlam veremedim. Tamamen memnun değilim diyemem ama daha düzenli olarak yapılması gerekliydi. Yollar genişletileceği yerde tamamen daraltılma yönünde gidildi. Buna anlam veremedim. Daha güzel bir planla yapılabilirdi bu proje ve ikinci bir masrafa da gerek yoktu. 

'MASRAFLAR BİZDEN ÇIKIYOR'

Şehri KILINÇ : Şehrin merkezinde olması elbette ki sıkıntı yaratıyor. Bu çalışma belki birden fazla yapılıyor ama bu durum bizim memleketimizde alışılmış bir olay. Kaldrımlar tekrar tekrar yapılıyor, yollar yapılmaya çalışılıyor bunlar da doğru düzgün yapılmıyor. Planlı şekilde ilerlemiyor. Bunların sonucunda da sizden bizden çıkıyor bu masraflar.

'BİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR'

Murat AYYILDIZ: Hizmet her zaman iyi bir şeydir fakat bu kavşakların bu kadar büyük olmasına gerek yoktu. Meydanda trafik sıkışıklığı oluyor. Bir iş yapılırken iyi düşünmek gerekir. Bu akıllı kavşak sistemi sonuçta bir maliyet gerektiriyor. Bunların paraları hep sizden bizden çıkıyor. İkinci defa düzenlenmesi de bizler için elbette ki olumsuz etkiliyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.