Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamaya göre, 15  Ağustos'ta kreşe ait servis aracında unutulmasının ardından hastanede hayatını  kaybeden Sakin'in ölümüne ilişkin başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma  kapsamında çocuğun otopsi işleminin yapıldığı, kamera kayıtları da dahil bütün  delillere el konulduğu belirtildi.

Servis görevlisi kadın yeniden gözaltına alındı

Aynı zamanda kreş sahibi ve müdürünün eşi olan servis şoförü T.İ'nin  gözaltına alınmasının ardından tutuklandığı, daha önce savcılıktan serbest  bırakılan servis görevlisi D.K'nin yeniden gözaltına alınarak adliyeye sevk  edildiği bildirilen açıklamada, "Olayda ağır ihmali bulunduğu tespit edilen  servis şoförü savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme  tarafından tutuklanmıştır. Bahse konu kreşin müdürü için de gözaltı talimatı  verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Olay

İzmir'in çiğli ilçesinde 15 Ağustos'ta, anaokuluna gitmek için Sabah  saatlerinde evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın halde  bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını  kaybetmişti.

Olayın ardından Alperen'i ana okuluna götüren servisin şoförü T.İ. ile  servis görevlisi D.K. ifadesi alınmak üzere gözaltına alınmıştı. T.İ, "Dikkat ve  özen hükümlülüğüne aykırı davranma ile ölüme sebebiyet verme" suçundan  tutuklanırken D.K. savcılıktan serbest bırakılmıştı.

İzmir Milli eğitim Müdürlüğü de olayın ardından idari soruşturma  başlatarak müfettiş görevlendirmiş, bugün de Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin  yürütülen idari soruşturma çerçevesinde anaokulunun kapatılmasına karar  verilmişti.

Kaynak.Milliyet