TOKAT (AA) - Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban  Ceylan, "başını örtmeyen kız öğrencilere yönelik" sarf ettiği iddia edilen sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan öğretmenle ilgili suçlamaların haksız olduğunu öne sürdü.

Ceylan, yaptığı açıklamada, Tokat'ta iki gündür üyeleri olan bir öğretmenin söylediği iddia edilen bazı sözlerin basında yer aldığını söyledi.

Bayan öğretmen hakkında ortaya atılan iddiaların haksız olduğunu iddia eden Ceylan, "Biz, başı açık olunca tecavüz meşru olurmuş diyenlerden değiliz. Kimseye de böyle dedirtmeyiz. 'Kuran-ı Kerim dersinde başınızı örtün; Kur'an'a saygı gösterin. Özgecan için de Kur'an okuyarak ona bir iyilik yapın' diyen bir öğretmen var o sınıfta" diye konuştu.

Suçlanan öğretmenin linç edilmek istendiğini belirten Ceylan, "Bu hanım branşında en iyi öğretmenlerden. İlahiyat mezunu. Yüksek lisans yapmış. Çalışmaları ile okulunda fark yaratmış. Kimse takdir etmemiş. Bulmuşlar bir kıvılcım, samanlıktaki yangına körüklerini  almış koşmuşlar" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığının, Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni L.Y.İ. hakkında, "başını örtmeyen kız öğrencilere" söylediği öne sürülen sözleri nedeniyle soruşturma açarak, görev yerini değiştirdiği bildirilmişti.